• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı değerdeki yan yana olan satırları renklendirme vba

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blue79

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
Aşağıdaki gibi yan yana olan satırları renklendirmek istiyorum VBA ile koşullu biçimlendirme ile oluyor ama veri bölesi çok devam ediyor vede bu acayip derecede kasıyor bu seferde yaklasık 100 satır 400 sutun veri var cunku bölesi bunları otomatik olarak renklendirebilirmiyiz. Her Yan yana satır satır aynı özelliğin verisi bunların aynıları renklendirilecek. Dosya örneğinide yükledim
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
soruuu.jpg

Merhabalar
Aşağıdaki gibi yan yana olan satırları renklendirmek istiyorum VBA ile koşullu biçimlendirme ile oluyor ama veri bölesi çok devam ediyor vede bu acayip derecede kasıyor bu seferde yaklasık 100 satır 400 sutun veri var cunku bölesi bunları otomatik olarak renklendirebilirmiyiz. Her Yan yana satır satır aynı özelliğin verisi bunların aynıları renklendirilecek. Dosya örneğinide yükledim
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 31686
Hangi koşula göre renklendirileceğini tam olarak açıklarsanız yardımcı olunur. Örnek dosyanızda renklendirdiğiniz satırlarda standart bir kural yok, yana yana aynı olan veri satırları renklensin demişsiniz ama bu belirlediğiniz kurala uyan renkli satır yok.

Konu Sahibi
Bu şekilde mi demek istiyorsunuz?
Dostum evet dosya calısıyor ama benım tabloya ekledıgımde verinin basında bılgılerı uste bılgıler var karısmakta
Benım bu ıstedıgım yerler B3:CP402 arasındakı verilerin renklendırılmesını ıstıyorum buna göre ayarlıyabılırmısın kodu rica etsem

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hangi koşula göre renklendirileceğini tam olarak açıklarsanız yardımcı olunur. Örnek dosyanızda renklendirdiğiniz satırlarda standart bir kural yok, yana yana aynı olan veri satırları renklensin demişsiniz ama bu belirlediğiniz kurala uyan renkli satır yok.
Anlatımım karısık olmus olabilir kusura bakmayın;
Aynı sayılar var ise yanlarındakilerle birlikte hucre renklenecek sağ sol hucrelerde verilerim B3:CP402 hucrelerı arasındadır

Konu Sahibi
Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Soldan sağa veriler ilerliyor normalde bu tabloda son gelen veri ile gelecek olan veri bosta oluyor onuda farklı algılayıp renklendiriyor bunu önleyecek bir kod varsa bakabilirmisin fazla zamanını almayacak ise lütfen
Yoksada buda işimi görür emeğine sağlık

Konu Sahibi
Evet
soldan sağa dogru gelen verılerım var gunde 3 tanesı belırlı saatlerde doluyor otomatıkmen makro ıle

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri