• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Aylara Göre Verileri Çekme

bekolinux

Yeni Üye
Aldığı beğeni
11
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
merhabalar,
forumda aradım ama istediğimi bulamadım.

bir excel dosyam var ve iki adet çalışma sayfasından oluşuyor
çalışma sayfalarının isimleri 1 ve 2

1 numaralı çalışma sayfasında 4 sütundan oluşan verilerim var
2 numaralı çalışma sayfasına 1 numaralı çalışma sayfasındaki verileri çekmek istiyorum.

1 numaralı çalışma sayfasındaki A sütunu altındaki verileri; 2 numaralı çalışma sayfasındaki A sütununa yazdırmak istiyorum
1 numaralı çalışma sayfasındaki B sütunu altındaki verileri; 2 numaralı çalışma sayfasındaki B sütununa yazdırmak istiyorum
1 numaralı çalışma sayfasındaki C sütunu altındaki verileri; 2 numaralı çalışma sayfasındaki C sütununa yazdırmak istiyorum
1 numaralı çalışma sayfasındaki D sütunu altındaki verileri; 2 numaralı çalışma sayfasındaki D sütununa yazdırmak istiyorum
1 numaralı çalışma sayfasındaki E sütunu altındaki verileri; 2 numaralı çalışma sayfasındaki I sütununa yazdırmak istiyorum

ayrıca şöyle bir durum var;
mesela 8. ay 31 çekiyor ve tüm 8. aydaki verileri 2 numaralı çalışma sayfasında görmek istiyorum.
mesela 9. ay 30 çekiyor ve tüm 9. aydaki verileri 2 numaralı çalışma sayfasında görmek istiyorum.

BİR BUTON YARDIMIYLA VERİLERİ ÇEKMEK İSTİYORUM

eğer ay 30 veya daha az (şubat) çekiyorsa 2 numaralı çalışma sayfasındaki A sütununda bulunan ve 30 dan aşağıda kalan satırın silinmesi istiyorum.
benzer şekilde 30 dan fazla çeken tarihlerde 2 numaralı çalışma sayfasındaki A sütununda bulunan; 30 dan aşağıda kalan ve silinen satırın tekrar gelmesini istiyorum.
sanırım yukarıdaki 2 satır yazı kolay olmalı.

yardımcı olursanız sevinirim. açıkça yazmaya çalıştım.

EK:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu kod, veri aktarımını yapar, ardından "2" sayfasının A1 hücresindeki tarihin bulunduğu ayın gün sayısını bulur ve bu güne göre satırları gösterir veya gizler.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Deneyiniz

Alternatif
365 Excel kullanıyorsunuz.
Sayfa2'de F1 hücresine filtrelemek istediğiniz ayın ilk gününü yazın. (örneğin 01.08.2025)
Sayfa2'de A2 hücresine ise aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
F1 hücresindeki tarihi değiştirdiğinizde verilerde değişecektir.

Son düzenleme:
Makrolu çözüm isterseniz 2 nolu mesajı dikkate almayınız aşağıdaki dosyayı kullanınız

Makro
Sayfa1'deki A sütunundaki tarihleri, Sayfa2'deki A1 hücresindeki tarihle aynı ay içinde olanları filtreliyor.
Bu eşleşen satırları Sayfa1'den alıp Sayfa2'ye aktarıyor.

Geri