• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Arşivleme ve Arşivden Getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Cumalar.
Form üzerinde üzerinde iki tane sayfam bulunmaktadır. Bunlardan birinci sayfa "VERİ GİRİŞ" ikinci sayfam da "Düzenle ve Yazdır"
"VERİ GİRİŞ" sayfasında girilen verileri "ARŞİV" sayfasına B, C ve D sütunu 5 satır olacak şekilde birleştirilmiş ve T.C. numarasına göre mükerrer kontrolü olarak Arşiv sayfasında ki verilere göre aktarmak.
Form üzerinde ki "DÜZENLE ve YAZDIR" sayfasında da T.C. kimlik numarasına göre ARŞİV sayfasından verileri formda textbox ve comboboxlara aktarmak.
Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Saygılarımla

VERİ GİRİŞ sayfan nerde yok bulamadım. bilgiler, maliyet, rapor, sayfa1 var o sayfan nerde, "DÜZENLE ve YAZDIR" sayfaları da yok

vba formu yapmışsınız, burada ki bilgiler nereye işlenecek, excel kullanırken bilgilerin excel sayfasına kaydedilmesi exceli her kayıtta yavaşlatır, veri tabanı kullanmanızı öneririm. Daha fazla detaylı bilgi verirseniz yardım ederim.

Açıklama yetersiz. En azından işlem yapılacak sayfalara bir iki örnek koyun. Neyin nereden geldiğini yazın mesela saman nereye yazılacak tutarlar nasıl hesaplanacak. kısacası siz ne olması gerektiğini biliyorsunuz ama biz bilmiyoruz

Konu Sahibi
Gecikmeli olarak cevap verdiğimden dolayı özür dilerim.
AMAÇ :
İlkönce vatandaşın verdiği bilgilere göre userform üzerinden veriler giriliyor FORM sayfasına kayıt edilip, bir nüshası vatandaşa veriliiyor. Vatandaşın ilerleyen zamanda tekrar aynı belgeyi talep etmesi durumunda form sayfasında girilen verilerin bir yerde muhafaza edilmesi gerekli ki vatandaşa tekrarında aynı belgeyi verebilelim.
Bu yüzden ASAX ustanın zikrettiği gibi bir veri tabanına ihtiyaç duyulmakta. Ben veritabanının ARŞİV olarak düzenlemiştim.
Veritabanı başka bir dosya olur, Access olur hiç önemli değil. Amaç girilen verileri bir yerde muhafaza etmek ve ihtiyaç olduğunda geri alıp kullanmak.
TALEP :
1 - Userform üzerinden kişinin T.C. kimlik numarasını girdiğimiz zaman veritabanında bu kişiye ait veriler daha önce var ise uyarı vererek eski verilerin userforma getirilmesi,
2 - Vatandaşa eski bilgilere dayanılarak belge ikinci kez verilecekse userformdaki bilgilerin FORM sayfasına aktarılarak çıktısının vatandaşa verilmesi,
3 - Eğer bilgiler değişecekse veritabanındaki bilgilerin mükerrer olmadan T.C. kimlik numarasına kayıtlı bilgilerin güncellenmesini sağlamak.
İnşallah anlatabilmişimdir. Saygı ve hürmetlerimle. Emanetiniz o canı size veren Yüce Allah' a

Merhaba isteğinizi yapmak için biraz zaman alacak. Formu tasarlayıp bilgi vereceğim.

Merhaba, dosyaya bir göz atın. bir kısmını bitirebildim zaman buldukça devam ederim.

Çözüm
Kardeyşim sessiliğe saklandın, Çıkmıyor sesin. Son çalışma ve devam emekte

Konu Sahibi
Yok abim ya sessizlik bizim mayada olmaz. Personellerin terfilerinde birçok hata vardı. Onlarla ilgileniyordum.
Yardımlarınızı esirmediğiniz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Hemen Kontrol edip döneyim kardeşime

Konu Sahibi
Userform2
ComboBox10= İşlem Çeşidi bilgileri Access Bilgiler menüsündeki Veriliş sütunu alınırsa
ComboBox11= Hesaplama Şekli bilgileri Access Bilgiler menüsündeki Hesaplama sütunu alınırsa
ComboBox12= İşlemi Yapan kişi bilgileri Access Bilgiler menüsündeki Düzenleyen ve Unvanı kısmı ikili olarak alınırsa
Kayıt esnasında Ürün Adı arazi miktarı sütununa yazılmış. Ürün adı kısmına yazılır da diğer veriler bir sütun ileriye alınırsa
Son olarak userform üzerinden yapılan işlem çıktı alınabilmesi için RAPOR sayfasına aktarılırsa
Emeğiniz ve yardımınız ile program mükemmel olacak inşallah

inceleyin
hesaplama adımlarını nasıl olacağını bildirin

Konu Sahibi
Üstat
Affınıza sığınarak birkaç ricam olacak.
1 - VBA şifresi
2 - Form üzerinden kayıt yapmıyor.

xasa
Üstat
Affınıza sığınarak birkaç ricam olacak.
1 - VBA şifresi
2 - Form üzerinden kayıt yapmıyor.
Konunuz ile geç ilgileniyorsunuz. Sadece olması gerektiği konuları belirleyip bildirin.
Özellikle formül adımlarını programınız bitmek üzere, bazı hataları bilerek yaptırmaktayım, kodlara müdahale etmemeniz gerekir., şifre o nedenle var. Sadece isteğinizi bildirin yeterli.

Konu Sahibi
Tarımsal Gelir Hesaplaması :
Toplam Net Gelir = Arazi Miktarı X Net Gelir
Tarım Yıllık Toplam Net Geliri (TL)= Toplam Net Gelirlerin Yekünü

Hayvancılık Gelir Hesaplaması :
Toplam Net Gelir = Hayvan Sayısı X Net Gelir
Hayvancılık Yıllık Toplam Net Geliri (TL)= Toplam Net Gelirlerin Yekünü

Tarım ve Hayvancılık Yıllık Toplam Net Geliri (TL)=Tarım Yıllık Toplam Net Geliri (TL) + Hayvancılık Yıllık Toplam Net Geliri (TL)

Userform üzerinde zaten Tarımsal ürün ya da Hayvan Türü seçildiğinde diğer değerler otomatik geliyordu

Konuyu unuttunuz sanırım. Dosyanız hazır, siz yoksunuz
Bürüt hesabı nasıl olacak belirtin
Konuyu kapatalım

Konu Sahibi
Üstad Yıl sonu Affınıza sığınıyorum. Çok çok özür diliyorum
BRÜT TUTAR = Ürünün Fiyatı X Ürünün Verimi

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri