• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aranan veriyi listboxta başlıkla getirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
836
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Aşağıdaki kod ile userformda textbox üzerinden arama yapıp listboxa listeletiyorum. Burada istediğim arama yaptığımda columnheads özelliğini de getirmek. Sadece aranan veri satırları görünüyor. Örneğin Müşteri Adı başlığının altında Ahmet yazıyor. Arama yapınca sadece Ahmet verisi geliyor ve Müşteri Adı başlığı kayboluyor.

BASLIKLI.png

BASLIKSIZ.png

Aşağıdaki koddaki "ListBox1.ColumnHeads = False" bölümünü "True" yaptığımda başlık bölümü boş olarak geliyor.
ASDASDASD.png

Burada aklıma gelen aranan veriyi sayfaya aldırmak ve oradan listeye çekmek. Ya da daha kolay bir yöntemi varsa yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılar.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Gibi mesela olabilir ama preseve kullandığınız için application.transpose(Liste) olarakta deneyebilirsiniz.
Kodları kafadan yazdığımiçin hata olabilir ama mantık böyle olmalı bildiğim.

Sheets("Kayıtlarekranı").range("a2").resize(say,ubound(Liste,2).value = Liste
Telefondan biraz ayarlamaya çalıştım ama deneyemedim sonucu.
Belki kofu kopyala yapıştır yapıncada hata verebilir.
Hata olursa düzeltirim ama mantıken çalışır sanıyorum.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Bu kod çalıştı deneyince kopyala yapıştır yapınca Kayýtlar ve KayıtlarEkranı bu sayfa adları düzeltilecek sadece

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri