• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aranan Değerin Bulunduğu Satırı Boyama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gronland

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,
Malzeme sayımı yapacağız. Elimde ekte gönderdiğim excel tablosuna benzer yüzlerce satırdan oluşan veri var. Amacım barkod okuyucu ile okunan barkoddaki seri numaralarını bu excel sayfasında aratmak ve bulunan seri numaralarının bulunduğu satırı renklendirmek. 10 tane barkod okuttuysam bulunan 10 satırında renkli bir hale gelmesini sağlamak. Birkaç yöntem denedim fakat başarılı olamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Merhaba Arkadaşlar,
Malzeme sayımı yapacağız. Elimde ekte gönderdiğim excel tablosuna benzer yüzlerce satırdan oluşan veri var. Amacım barkod okuyucu ile okunan barkoddaki seri numaralarını bu excel sayfasında aratmak ve bulunan seri numaralarının bulunduğu satırı renklendirmek. 10 tane barkod okuttuysam bulunan 10 satırında renkli bir hale gelmesini sağlamak. Birkaç yöntem denedim fakat başarılı olamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Deneyiniz. Kodu Arama sayfasının modülüne yapıştırınız.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba Arkadaşlar,
Deneyiniz. Kodu Arama sayfasının modülüne yapıştırınız.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhabalar,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Yazmış olduğunuz kod çalışıyor fakat Arama sayfasından daha önceden aranan bir seri numarasını sildiğim zaman diğer sayfadaki sarı renge boyanan satır tekrar beyaz hale gelmiyor. Bir de Arama sütunundaki seri numaraların hepsini tek bir seferde silince ekte gönderdiğim hatayı verdi. Dosya ekindeki excel sayfasına göre düzenleyip gönderirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Bir de arama kısmında seri numarasının tamamı birbiri ile aynı ise satırı sarı yapıyor. Yani örneğin seri numarası A12345 olsun aranan seri numarası 12345 ise bulmuyor. Birebir bulamadığı zaman benzer seri numaralarını ekrana getirme gibi bir şey yapılabilir mi? Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkür ederim.

Bir de arama kısmında seri numarasının tamamı birbiri ile aynı ise satırı sarı yapıyor. Yani örneğin seri numarası A12345 olsun aranan seri numarası 12345 ise bulmuyor. Birebir bulamadığı zaman benzer seri numaralarını ekrana getirme gibi bir şey yapılabilir mi? Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkür ederim.
etmys sayfasında barkod no yu a1 den alır tam eşleşen ve yaklaşık eşleşenleri renklendirir silindiğinde normal renge döner

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri