• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Araç Takip 2022 Makro

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba mecvut bir dosyayı kendime göre uyarlamaya çalıştım ancak bazı noktarı eksik kaldı
alternatif linkler eltedir

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

* burda sayısal değer yer yerine yazı karakteri yazılınca hata veriyor exceldeki ( a sütunu tarih / B,C,E,J yazı karakteri giriliyor D SAYI // G,H,I Parasal değer)
** tabloya 2 tarih arasındaki veriyi ekleyebilirmiyiz
şimdiden tşekkür ederim

Tablo dediğiniz yer neresi. Hata veren kısım form üzerindeki hangi isimle anılıyor

Konu Sahibi
Tablo dediğiniz yer neresi. Hata veren kısım form üzerindeki hangi isimle anılıyor

1) araçlar sayfasındaki "formu göster" "girdi düzenleme" "masraf yeri" kısmına metin yazıp "yeni kaydet" dediğimiz zaman kayıt yapıyor ancak exceli kapatıp açınca hata veriyor
aynı işlemi rakam yazınca hata vermiyor
2) aynı form üzerinde "çek durumu" rakam yazınca hata vermiyor metin yazınca hata veriyor

3) ana sayfadaki süzme iişlemi çalışıyor / burada tek tarih değilde 2 tarih aralığının eklenmesi nasıl düzenlenebilir acaba

Sayfanızı inceledim Masraf yeri ve sonrası çek durumu dahil Rakam görünüyor. Buraya rakam dışında bir şey yazarsanız hata alırsınız. İsterseniz bu alanlara rakam hariçi başka bir şey girmenizi engelleyerek hatayı ortadan kaldırabiliriz. çek durumu rakam olmalı eğer herşey yazılsın istiyorsanız toplamda sıkıntı olabilir

Konu Sahibi
A sütunu = TArih
B sütünü = "Borçlı firma" = metin
c Sutunu= "Banka Adı"= metin
d sutunu=" Çek no" = 123456 şeklinde rakam
e Sutunu= "açıklama" metin olacak
f Sutunu= " masraf yeri" metin
g Sutunu= "tutar TL" 123.456,78 şeklinde
h Sutunu= "tutar $L" 123.456,78 şeklinde
ı Sutunu= "tutar €" 123.456,78 şeklinde
j Sutunu="çek durumu" metin ödendi ödenemi şeklinde yazacam

dediğiniz gibi toplama hatası vermemesi içinrakamlı yerlere metin yazılmasını uyarı şeklinde kısıtlama yapılabilir

örneğinizi inceleyin

Konu Sahibi
hocam ilginiz çok teşekkür ederim
tabloyu inceledim şöyle sıkıntı ile karşılaştım
3 konu var
1) ana sayfada en üstteki 14.04.2014 tarihi seçince sorun olmuyor ancak başka tarih seçince listeleme hata veriyor ( tam emin olamadım ama Tutar tl-Tutar $-tutar€ hepsinde tutar olunca hata vermiyor gibi) normalde üçünden birinin değer girilmesi yeterli
2) filtrelemede 2 tarih aralığını seçme imkanı olmuyormu (misal 16.11.2008 tairihi yazdığımda listede bulunan 3 adet 16.11.2018 listeliyor ancak 14.04.2014 ile 16.11.2008 tarihleri arasındakileri seçmenin bir yöntemi varmıdır
3 ) bu kısmı örneğinizde göremedimgöremedim1652447197090.png

örneğiniz ekte

Konu Sahibi
hocam elinize sağlık
yazarken mahcup olarak yazıyorum ama
1) üst taraftaki tarihi boş bırakıp ilk başta alt taraftaki seçtiğimiz zaman hata veriyor
2) üst taraftaki tarih alt taraftakinden büyük olunca listeleme yapmıyor

sanırım bu ikisi içinde üst taraftaki tarih alt taraftakinden buyuk olamaz gibi bir engelleme mi yapmak gerek acaba

Konu Sahibi
hocam elinize sağlık
yazarken mahcup olarak yazıyorum ama
1) üst taraftaki tarihi boş bırakıp ilk başta alt taraftaki seçtiğimiz zaman hata veriyor
2) üst taraftaki tarih alt taraftakinden büyük olunca listeleme yapmıyor

sanırım bu ikisi içinde üst taraftaki tarih alt taraftakinden buyuk olamaz gibi bir engelleme mi yapmak gerek acaba
hocam ayrıca
ilk gönderdiğim filtrelemeye bakma imkanınnız varsa
diyelimki 1 tarih seçtim (o seçtiğim tarih içerisinde uyanları listeliyor sizin kindede listeliyor sorun yok)
ancak
ilk programda tarihten sonra ikinci veya üçüncü filtreleme yapmaya fırsat tanıyordu ( güncellenen hali ile artık diğer filtrelemelere fırsat tanımıyor)

istediklerinizi kontrol ediniz

Çözüm
Konu Sahibi
ellerinize sağlık
kusura bakmayın sizler eçok zahmet verdim
kolaylıklar dilerim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri