• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Apartman VRF Merkezi Cihazı Verilerini Ayıklama Filtreleme Sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

racierikli

Gold Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
3 Ağustos 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
Merhaba, Site yönetimimizde her ay 1132 daireye VRF Merkezi ısıtma için cihazdan USB ile excell kullanım verilerini alıyoruz. Ama bununla ilgili her ay blok yani sayfa için tek tek ayrıştırma yapıyorum. Sabit bir formül/makro vb. gibi bir çalışma ile o excelli açtığımda otomatik olarak bir önceki yaptığım sıralama/filtreleme/silme vs işlermleri yapılamaz mı acaba benim için çok çok önemli bu konuda desteği olan olursa tatlı sözüm olsun. :)
Ham halini ve yaptığımı atıyorum.

Çözüm
A2 den itibaren toplanmasını ayarladım. dosya ekte.

Ama sonradan eklediğiniz "formül ısı kaybı dahil" dosyası önceki dosyadan farklı yerlerde formüller içeriyor ve yapısı da farklı.
Bu dosyadaki hangi formülden bahsediyorsunuz? Hangisinin doğru diye soruyorsunuz, karşılaştıracağımız formüller hangileri? Doğru mu yanlış mı nasıl anlayacağız? Doğru yada yanlış olduğunu anlayabilmek için kriterler nelerdir?
Konu Sahibi
Konu hakkında yaptığım işlem ise bu videodaki gibi. Verileri bu şekilde sadeleştirip sonraki işlemleri yaptıktan sonra yansıtmaları yapıyoruz daire sahiplerine.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Daha sağlıklı izah edeceksem yaptığım işlem aslında ismi VERİ AYIKLAMA, her ay aynı işlemi baştan baştan yapıyorum. Buna çare arıyorum...

PPD_01122025_01012026_07.csv dosyasında;
İlk satırlardaki başlıkların ve tarih satırlarının,
Sütunlarda ise 54 (BB) sütunundan sonrakilerin silinmesini mi istiyorsunuz. Başka bir durum var mı?

Son düzenleme:
Windows 10 Opera 126
Merhaba.
Ekteki dosyayı açıp CTRL+w kısa yol tuşlarına basarak kodları çalıştırınız.
kodları çalıştırdığınızda CSV uzantılı dosyayı seçmeniz istenecektir, gerisini kodlar yapacak.

Dosyada sol üsteki AKTAR düğmesine tıklayın, CSV dosyasını seçin.
Genelde Sn. Alpi nin yöntemi ile aynı, fazladan sıralama ekledim.

Konu Sahibi
Yok üstadım, dosyanıza bunu eklediğimde mesela vermiyor verileri başta tarih de çıkıyor ben mi yapamadım acaba Any Desk bağlantısı versem müsait olursanız :)

Konu Sahibi
Merhaba.
Ekteki dosyayı açıp CTRL+w kısa yol tuşlarına basarak kodları çalıştırınız.
kodları çalıştırdığınızda CSV uzantılı dosyayı seçmeniz istenecektir, gerisini kodlar yapacak.
Üstadım çok çok teşekkür ederim galiba çalıştı. Tatlı yolda :)

Konu Sahibi
Üstadım son bir konuda destek olur musunuz? Şimdi 1132 daireye yönetmenlik gereği %30 Isı kaybı bedeli yansıtacağız. Bununla alakalı bir formül sayfa hazırladık ama bunu her blok için ayrı ayrı veya her bloktaki o yaptığınız dairesel toplamları getirip bu sayfaya ekleyip çıkarmam lazım bunun kolay bir yolu olur mu?
Bir de özelden adres vs gönderirsenz tatlı işini de çözeceğim :)

Windows 10 Opera 126
Anladığım kadarı ile Sayfa1'deki toplamların Sayfa2 ye F8 den itibaren kopyalanmasını istiyorsunuz.

Sayfa2'ye bir buton ekledim. Bu butona tıkladığınızda ayıklama işlemi gerçekleşecektir işlem gerçekleştirilecek.

Konu Sahibi
Anladığım kadarı ile Sayfa1'deki toplamların Sayfa2 ye F8 den itibaren kopyalanmasını istiyorsunuz.

Sayfa2'ye bir buton ekledim. Bu butona tıkladığınızda ayıklama işlemi gerçekleşecektir işlem gerçekleştirilecek.
Üstadım bizim için muarazam bir iş hafifletme işlemi yaptığınız. Ama değerler de sıkıntı var ben yanlış izah ettim belki de o ayıklamadığımız dairesel toplam Wat değeri onu 1000 ne bölüp Sayfa 2 ye gelmesi gerekiyor. Tabi her blokda farklı daire sayıları da var. 89-74-54 gibi gidiyor. Size nasıl ulaşabilirim müsaitliğiniz olursa çok çok memnun olurum. Daha hızlı izah edip belki o konuda destek olursunuz yormamış olurum da sizi.. Çok teşekkür ederim

Konu Sahibi

Olmadı üstadım, fatura tutarları hep aynı çıkıyor. Biraz zor karışık bir konu aslında. Size de zahmet veriyorum ama mümkün olsaydı Any Desk bağlantısı falan verseydim müsait bir zamanınız olsaydı...

Instgrm @zamangaribi

Konu Sahibi
Konu karışık derken bunun dışında başka eklemeler olacak mı?

Üstadım olması gereken formülü yazmaya çalıştım sanki bu şekilde olursa sorun kalmayacak gibi. Teşekkür ederim

Windows 10 Opera 126
Bu eklediğiniz dosya benim 13 numaralı mesajda eklediğim dosya ve fatura tutarları hep aynı çıkıyor.

Fatura tutarları yani F8:CP8 aralığındaki formüllerden bahsediyoruz doğru mu? Eğer doğruysa 15. mesajda paylaştığım dosyayı inceleyiniz.
Eğer başka formüllerden bahsediyorsanız hücre adreslerini de söyleyiniz.

Konu Sahibi
Bu eklediğiniz dosya benim 13 numaralı mesajda eklediğim dosya ve fatura tutarları hep aynı çıkıyor.

Fatura tutarları yani F8:CP8 aralığındaki formüllerden bahsediyoruz doğru mu? Eğer doğruysa 15. mesajda paylaştığım dosyayı inceleyiniz.
Eğer başka formüllerden bahsediyorsanız hücre adreslerini de söyleyiniz.
Üstadım toplam sabit 14 blok yani aylık 14 adet excell dosyası oluyor. Daire sayıları değişiyor. Tüketim oranı (Sayfa 2 C9'un sayfa bir ile bağlantısı olmuyor. Elinize sağlık aslında%90 kısmı bitmiş hali ama o förmül olayı biraz karışık gibi

Windows 10 Opera 126
Sayın racierikli yazılması gereken bir formül var diyorsunuz ama hiçbir detay vermiyorsunuz?

Hangi hücrede (hücre adresi belirtiniz) hangi sonucu almak istiyorsunuz? Nasıl bir formül olmalı? Vesaire.
Detay vermediğiniz için yardımcı olamıyorum.

Konu Sahibi
iOS 26.2.1 Google Chrome 145
Sayın racierikli yazılması gereken bir formül var diyorsunuz ama hiçbir detay vermiyorsunuz?

Hangi hücrede (hücre adresi belirtiniz) hangi sonucu almak istiyorsunuz? Nasıl bir formül olmalı? Vesaire.
Detay vermediğiniz için yardımcı olamıyorum.
Alpi üstadım, en detaylı bir şekilde yazıp izah edeyim o zaman kusura bakmayın..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri