• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Anket değerlendirmesi ve analiz yapılması

mrpotomyali

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Elimde şu an anket şeklinde belgeler var. Bu belgeler kullanıcılar tarafından işaretlenecek, kutucuklar doldurulacak sonrasında tarayıcı üzerinden pdf şeklini alacak.
Benim yapmak istediğim şey bu işaretlenen kutucukların bir raporunu oluşturmak. Pdf üzerinden excel e de dönüşebilir veriler sadece işaretlenmiş yerler sorun olabilir.
Ekte ilettiğim tarzda 20 soruluk bir anket var bunları nasıl istediğim şekle getirebilirim bir türlü bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim (:

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-21 094915.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-21 094915.png
    21.3 KB · Gösterim: 9
Kutucuktan ne kast ediyorsunuz, boyutları ayarlanmış hücreler mi? sayı yazan hücreleri nasıl işaretlemeyi düşünüyorsunuz.

Konu Sahibi
Raporda neler istiyorsunuz ? Kafanızda ne var ?

bunun kağıt üzerinde olduğunu düşünün 1 den 5 e kadar işaretlenmiş biçimde olduğunu. sonrasında bu kağıttaki tablolar taranarak bilgisayar ortamına aktarılacak.

bu aktarım olduktan sonra hangi sorunun kaç puan ve kaç kişi tarafından aldığını öğrenmek istiyorum.
örnek olarak: 400 kişi ankete katıldı ve 3. soruyu 50 kişi=1, 75 kişi=2, 100 kişi=3 puan olarak kullandı bunu filtreleyip süzmek istiyorum. umarım anlatabilmişimdir.

Bunun gibi mi ? Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Örnek olarak 1, 2 ve 3 olarak adlandırdığım 3 sayfa var. Siz de sayfa isimlerine rakamsal değerler verin. Kolaylık açısından. Nede olsa 400 sayfa açacaksınız. Verilerinizi bu sayfalara girin. Yalnız dikkat edin bu sayfalarda A sütunu S.NO., B sütunu sorular, C, D, E, F ve G sütunları da şıklardan oluşmalı. Sonuç sayfasında B sütunu sizin verilerinizi girip isimlendirdiğiniz sayfa isimleri. 1'den başlıyor 400'e kadar gidiyor. Ben hazır giriverdim. C, D, E, F ve G sütunlarına da 450'ye kadar formülü girdim. Siz sadece 400'e kadar sayfaları açıp isimlerini artan sıralamada rakamsal değerlerinizi gireceksiniz o kadar. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Geri