• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ana Klasör İçinde Alt Klasörlere Erişim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Ustalarımdan şöyle bir istirhamım olacak.
Bir ANA KLASÖR içine 32 tane ALT KLASÖR ve her alt klasörün içine 100 excel dosyası (kişi adı olarak) eklenirse
ANA KLASÖR içinde ki ALT KLASÖRLERE buradan da kişi dosyasına erişilebilir mi?
Kişi dosyasına ANA KLASÖRDEN veri eklenebilir mi?
EVET ise bana bu ön hazırlığın alt zeminini yapabilmem için bilgi verebilir misiniz?

Çözüm
Helal olsun abey.
Kodlara eklemeler düzenlemeler yaptım.

PERSONEL exceli Personel Listesi sayfasının A ve B sütununa veriler almayı yapmadım şimdilik onun için biraz uğraşılacak.

Listboxa verilerde alındı ve tıklama olaylarıda yapıldı.

Eğer işlem doğru ise diğer işlemler için ayrı konu açmanız gerekmektedir.
Ordan devam edilir.

rrrr.gif
Merhaba.
Evet.
Dosya ekleyin açıklama yapın nereye ne eklenecek diye.Yapılır zor değil zaten hazır kodlar var klasör ve alt klasörlerindekileri bulma.

Konu Sahibi
Ustam nasıl bir yol izlemeliyim.
Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım. Bana bir yol açın ki ben ona göre hazırlayayım.

Nasıl bir yol istediğinizi bilmiyorum ama dosyaları ekleyeceksiniz biz kod yazacağız.
Gerçek veriler ve fazla klasör olmak zorunda değil.
İstediğiniz zor değil basit tabii dosya olmadan nasıl yapacağız ayrı konu.

Konu Sahibi
Refaz Ustam
Şablon şekli bu. Bu şablona göre de form oluşturursam uygun olur mu?
Personel Sayfasına Tüm Personelleri ekleyeceğim.

Yapmak istediğiniz personel excele ad soyad vs... yazacaksınız.
Sonra bir butona tıklayınca yani kod çalışınca şablon exceline personeldeki ad soyada göre veriler girecek kod yardımı ile ve o ad soyad ile excel kaydedilecekmi?

Konu Sahibi
Düşüncem Aynen Öyle Ustam. Birazdan Formu Hazırlayıp siz sunayım. Uygun olmayan Yerler var ise yönlendirmeniz doğrultusunda düzeltme yaparım.

Konu Sahibi
Refaz Ustam Form Taslağı Ekte.
Her Form içine Sayfada ki Bilgileri ekleyeceğim Uygun Mudur?

Ben inanın anlamıyorum tam olarak ne yapmak istiyorsunuz.
ŞABLON ve PERSONEL Excelleri nasıl bağlantılı olacak.
Nasıl klasörler olacak?
ilk sorunuzda anladığım farklıydı.
Eklediklerinizde klasör yok.Tam olarak bir daha anlatın ne yapmak istediğinizi ben olmasamda üstadlar halleder :)

Ben inanın anlamıyorum tam olarak ne yapmak istiyorsunuz.
ŞABLON ve PERSONEL Excelleri nasıl bağlantılı olacak.
Nasıl klasörler olacak?
ilk sorunuzda anladığım farklıydı.
Eklediklerinizde klasör yok.Tam olarak bir daha anlatın ne yapmak istediğinizi ben olmasamda üstadlar halleder :)
Refaz hocam sizi bir kerede ben kurtarayım Arkadaşın istediği ile ilgili video linkini atıyorum. Bu videoda Bir klasörden alt klasörlere veri kaydı vs herşey anlatılıyor dersi izlerse eminim ilerleyeceği zemini oluşturur arkadaş.

OğuzTürkyılmaz abey alt klasördeki verilere katdetme bulma silme yada güncelleme zor değil ama üstadın istediği heralde isimleri şablona göre kaydettirmek.
Video için sağolun :)
Aslında birçok video var bildiğim.

OğuzTürkyılmaz abey alt klasördeki verilere katdetme bulma silme yada güncelleme zor değil ama üstadın istediği heralde isimleri şablona göre kaydettirmek.
Video için sağolun :)
Aslında birçok video var bildiğim.
Valla bu videodakileri bir yere kadar uyguladım ama birde baktık ki dosya boyutu 7,50 mb olmuş içinde veri yokken bir de bu şekle dönüştü yarın herşeyi silbaştan tekrar yazacağım bakalım dosya boyutu nerede o kadar şişti bulmaya çalışacağım. Bir de ayrıca hatanın nerden kaynaklandığını tespit edemediğimiz bir durum var ona da ayrıca bakacağım. Adnan hocam da da aynı sorun oluşmuş yine aynı şeyler olursa bu videodakileri uygulamaktan vaz geçeceğim. Sizin bildiğiniz bu şekilde baştan sona uygulamalı anlatan videolar varsa paylaşırsanız başınızı ağrıtmam. :) Sağlıcakla kalın.

Alt klasör olayları için örnek bir video abey.
Video eklememiştim çünkü adım adım yaparız istemiştim.

Oğuz bey göndermiş olduğum örnekte sorunları gidermiştim. Sorunsuz çalışıyordu. Oradan devam etmelisiniz. Örnek excel dosyalarını yenisi ile renklendirmeden yapın diğerlerini silin demiştim

OğuzTürkyılmaz abey en baştan adım adım konunuzda soru sorarsanız videoya gerek kalmadan yapılır bence ve bu sayede bayağı kod öğrenmiş olursunuz.
Önceden dediğim sebeplerden fazla zamanım olumuyor oluncada ufak tefek yardımlar yapabiliyorum forumda.

Oğuz bey göndermiş olduğum örnekte sorunları gidermiştim. Sorunsuz çalışıyordu. Oradan devam etmelisiniz. Örnek excel dosyalarını yenisi ile renklendirmeden yapın diğerlerini silin demiştim
Hocam dediklerinizi yaptım zaten ama bende hata veriyor o yüzden yarın bütün günümü buna ayırıp herşeyi sil baştan yapacağım. Dosyalar neden şişiyor onu da bulmaya çalışacağım. Size de bilgi vereceğim. Başınızı ağrıtmak istemiyorum fazla.

OğuzTürkyılmaz abey en baştan adım adım konunuzda soru sorarsanız videoya gerek kalmadan yapılır bence ve bu sayede bayağı kod öğrenmiş olursunuz.
Önceden dediğim sebeplerden fazla zamanım olumuyor oluncada ufak tefek yardımlar yapabiliyorum forumda.
Daha ne yapacaksınız Refaz hocam. Allah razı olsun.

bunun neresinde hata var ise düzeltelim inceleyin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri