• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Alt Alta Tek Sütunda Gelen Kayıtları 3'erli Sütunlar Halinde Tabloya Dönüştürme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Levent_Y

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Üstatlar merhaba. Bir yazılımdan ham veri çekiyorum ama veri tablolu değil, tek bir sütunda alt alta geliyor. Yani A1'de Müşteri Adı, A2'de Şehir, A3'te Tutar yazıyor; sonra A4'te ikinci müşterinin adı, A5'te şehri, A6'da tutarı yazıyor. Bu böyle 5 bin satır gidiyor. Benim bunu yan tarafta 'Müşteri Adı | Şehir | Tutar' şeklinde 3 sütunlu normal bir tablo haline getirmem gerekiyor. Klasik DEVRİK_DÖNÜŞÜM (TRANSPOSE) sadece tek bir bloğu çeviriyor, tüm listeyi aşağıya doğru otomatik satır satır sütunlara bölecek dinamik bir Office 365 formülü kurgulayabilir miyiz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üstatlar merhaba. Bir yazılımdan ham veri çekiyorum ama veri tablolu değil, tek bir sütunda alt alta geliyor. Yani A1'de Müşteri Adı, A2'de Şehir, A3'te Tutar yazıyor; sonra A4'te ikinci müşterinin adı, A5'te şehri, A6'da tutarı yazıyor. Bu böyle 5 bin satır gidiyor. Benim bunu yan tarafta 'Müşteri Adı | Şehir | Tutar' şeklinde 3 sütunlu normal bir tablo haline getirmem gerekiyor. Klasik DEVRİK_DÖNÜŞÜM (TRANSPOSE) sadece tek bir bloğu çeviriyor, tüm listeyi aşağıya doğru otomatik satır satır sütunlara bölecek dinamik bir Office 365 formülü kurgulayabilir miyiz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba.

Alternatif olsun diye aşağıdaki formülleri de kullana bilirsiniz.

C2 ye
HTML:
Kod:

D2 ye
HTML:
Kod:

E2 ye
HTML:
Kod:

Tek formülle çözeyim derseniz de
HTML:
Kod:

İşinize yarar umarım.

İyi çalışmalar.

Excel' de SATIRSAR, SÜTUNSAR fonksiyonları bu gibi örnekler için düşünülmüştür:

HTML:
Kod:

Çözüm
Alternatif.
C2 ye yapıştırıp, sağa ve alta doğru çoğaltın.
HTML:
C++:

Konu Sahibi
Herkese selam, bu kadar hızlı alternatif geleceğini hiç tahmin etmemiştim, hepinize tek tek teşekkür ederim.
SNNAY ve KarıncaZ hocalarım çözümleriniz için çok sağ olun, sayenizde ufkum açıldı.
askan hocam, verdiğiniz SATIRSAR formülü tam anlamıyla sihir gibi bir şeymiş. İki saattir veri dönüştürmekle uğraşıyordum, formülü hücreye yapıştırmamla tablonun hazır olması bir oldu. Tam nokta atışı çözüm oldu benim için, bu fonksiyonu listeme ekledim.
Patron hocam sizin paylaştığınız İNDİS'li formül de kenarda dursun, bizim şirkette eski sürüm Excel kullanan arkadaşlara ilaç gibi gelecektir, elinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri