Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Evet. Mevcut olan bu dokumanda C12 den itibaren C kolonu BOŞ hücredir. Ve formülünüz çalışacaktır.Asağıdaki başka kitapta benim formül çalışıyor. Fakat orjinalde çalışmıyor.
2 dosya arasında fark ilk dosyada boş hücrelerde formül olduğu için hata veriyor ikinci dosyada boş hücrelerde formül yok
- ilk gönderdiğiniz dosyada boş olan hücrelerdeki formülleri silerseniz...
evet hocam en son dosyayama bakabilirsiniz? Resimde attımdizi formül ctrl+shift+enter yapıyorsunuz değilmi
Hocam gif'ten takip edemiyorum. Eğer zahmet olmazsa dosyaya uygulayıp yükleyebilir misiniz.gif i takip edip deneyin Ekli dosyayı görüntüle 23332olmazsa
2 Seçenekli dosyaları ayrı ayrı kontrol edersiniz açıklamalı excelde
21 nolu mesajda zaten uyarlanmış halini 2 seçenek olarak gönderdimolmazsa dosyaya uygulayıp yükleyebilir misiniz.
Çözüm bulacak arkadaşlar vardır elbet. Hakkınızı helal edin zamanınızı aldık hocam.21 nolu mesajda zaten uyarlanmış halini 2 seçenek olarak gönderdim
gönderdiğim dosyalarda işinizi görmediyse belki başka arkadaşlar farklı çözüm yolu üretebilir
helal olsunHakkınızı helal edin
Evet. Mevcut olan bu dokumanda C12 den itibaren C kolonu BOŞ hücredir. Ve formülünüz çalışacaktır.Asağıdaki başka kitapta benim formül çalışıyor. Fakat orjinalde çalışmıyor.
Sadece, "" (Boş) olmayan hücrelerin değerlendirildiğinde formülünüzün çalışacağını belirtmiş...2 dosya arasında fark ilk dosyada boş hücrelerde formül olduğu için hata veriyor ikinci dosyada boş hücrelerde formül yok
- ilk gönderdiğiniz dosyada boş olan hücrelerdeki formülleri silerseniz listelemeyi doğru yapacaktır.
- yada c6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağıya uygularsanız ilk satırı boş algılayıp diğerini sıralayacaktır
Bir çözüm olsun...
Evet. Mevcut olan bu dokumanda C12 den itibaren C kolonu BOŞ hücredir. Ve formülünüz çalışacaktır.
Orijinal dokumanda ise, bu hücreler formülle "" (Boş) yazdırılmaktadır.
Eğer hücrelerde, böyle, formülle gelen ""(BOŞ) değerleri varsa, formülünüz çalışmayacaktır. Çünkü hücreler gerçekten BOŞ olmayıp "" değerini içerirler. Bu durumda, formülde, bunların da ayrıca değerlendirilmesi gerekir..
Miraga
AYNI olayı vurgulamış zaten ve
Sadece, "" (Boş) olmayan hücrelerin değerlendirildiğinde formülünüzün çalışacağını belirtmiş...
Şimdi ilk alıntıladığım dosyanızda çözümleri yapıp, kolaylık olması açısından, formülleri orijinal dosyanıza göre yazacağım.
Resim olarak çözüm ve açıklama...
Ekli dosyayı görüntüle 23340
1 - En uygun çözüm, Alanı Dinamik Alan olarak Ad Tanımlaması ile tanımlayıp bu ad tanımlamasını formülde kullanmaktır. Çünkü DİZi Formüllerle fazladan kullanılmayan hücrelerde de işlem yaptırmak fazlaca performans kaybıdır. Dinamik Alan kullanarak sadece gerekli hücrelerin değerlendirilmesi sağlanmış olur.
$C$6:$C$1000 aralığını kullandığınız için buna göre yaparsak
Orijinal dosyanızda
Böylece, formülünüz aşağıdaki gibi olacak ve çalışacaktır.
- Formüller >>> Ad Yöneticisi >>> Yeni ile ad tanımlaması menüsü açılacak
- Ad kısmına a yazın.
- Başvuru Yeri kısmına ise aşağıdaki formülü kopyalayıp yapıştırın.
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.- Tamam..
- Dosyanızda F kolonunu seçin
- Giriş >>> Bul ve Seç >>> Değiştir ile açılan menüde
- Aranan kısmına $C$6:$C$1000 yazın
- Yeni Değer kısmına da a yazın
- Tümünü Değiştir...
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Evet bu bir DİZİ Formüldür ve formüle baktığınızda { ... } parantezleri içerisine alınmış şekilde görünür.
2 - Dinamik Alan tanımlamak istemezseniz, ""(BOŞ) hücrelerin de değerlendirileceği bir formül kullanmalısınız.
Bu durumda, aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz...
F6 hücresine yazılır ve aşağıya doğru kopyalanır...
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Resimdeki dokumanı da ekliyorum... İncelersiniz...
Hocam çalıştı. Makrosuz olsa daha iyi olurdu. Telefondan makro çalışmıyor, ondan dedim. Ama bilgisayarda çalışıyor. Birde rapor sayfasını kilitliyorum diğer formüller bozulmasın diye. O zaman makroyu çalıştıramıyorum. Onun için bir çözüm var mı? Tabi zahmet olmazsa.Dener misiniz
52779 Hocam sizin ad tanımlaması sayfayı hiç kasmıyor. Çok güzel olmuş sizin de elinize sağlık. Yalnız C6 da tek bir kalem varsa F6 da hiç bir şey göstermiyor. O da önemli değil. Zaten 1 tane varsa gerek bile yok. Ama üstteki sorum için cevap yazarsanız çok memnun olurum. Öğrenmek için soruyorum.Hocam izninizle bir şey sormak istiyorum. Ad tanımlaması yapmadan yazdığınız formül çalışıyor, fakat çok kasıyor.( herhalde 1000 satır ve dizi formülü olduğu için). Benim fazla excell bilgim yok. Hatta excell kullanmayı bu forumdan öğrendim diyebilirim. Bu dosyayı da forumdaki örneklere bakarak hazırladım. Sorum şu;
F6 daki formül C1,C2,C3 deki kriterlere bakarak direk data sayfasındaki veriden alfabetik gene sıralıyabilir miyiz? Sıralarsakta gene dizi formülümü olur ve çalışma kitabını kasar mı?
Evet...Hocam izninizle bir şey sormak istiyorum. Ad tanımlaması yapmadan yazdığınız formül çalışıyor, fakat çok kasıyor.( herhalde 1000 satır ve dizi formülü olduğu için). Benim fazla excell bilgim yok. Hatta excell kullanmayı bu forumdan öğrendim diyebilirim. Bu dosyayı da forumdaki örneklere bakarak hazırladım. Sorum şu;
F6 daki formül C1,C2,C3 deki kriterlere bakarak direk data sayfasındaki veriden alfabetik gene sıralıyabilir miyiz? Sıralarsakta gene dizi formülümü olur ve çalışma kitabını kasar mı?
Bu sorunuza da cevap olarak,F6 daki formül C1,C2,C3 deki kriterlere bakarak direk data sayfasındaki veriden alfabetik gene sıralıyabilir miyiz? Sıralarsakta gene dizi formülümü olur ve çalışma kitabını kasar mı?