Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Evet. Mevcut olan bu dokumanda C12 den itibaren C kolonu BOŞ hücredir. Ve formülünüz çalışacaktır.Asağıdaki başka kitapta benim formül çalışıyor. Fakat orjinalde çalışmıyor.
2 dosya arasında fark ilk dosyada boş hücrelerde formül olduğu için hata veriyor ikinci dosyada boş hücrelerde formül yok
- ilk gönderdiğiniz dosyada boş olan hücrelerdeki formülleri silerseniz...
Hocam bunu alfabetik sırada yapabilirmiyiz ? Formulunuz sıralıyor fakat, alfabetik yani A/Z ye sıralamak istiyorum mümkünseMerhabalar
dizi formül denermisiniz
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Başka bir kitaba sadece dağıtım sayfasını kopyaladım. Orada benim formül çalışıyor. Fakat orjinal dosyada çalışmıyor. Resim aşağıdaHocam bunu alfabetik sırada yapabilirmiyiz ? Formulunuz sıralıyor fakat, alfabetik yani A/Z ye sıralamak istiyorum mümkünse
Yok hocam çalışmadı gene formül. C11 yazarsam C11 e kadar listeliyor. Fakat 11 den sonra listeleniyor. 1000 yaparsam hiç çalışmıyor.Frmülünüzü şeklinde düzenlermisiniz $C$6:$C$10000 kısmındaki boş hücreleri formüle dahil etmeyin
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
örneğiniz c11 de bitmiş o yüzden c11 e kadar sınırlandı asıl çalıştığınız dosya kaç satırsa oraya kadar sınırlayın örneğin dosyanız C758 de bitiyorsa C758 olarak sınırlayınYok hocam çalışmadı gene formül. C11 yazarsam C11 e kadar listeliyor. Fakat 11 den sonra listeleniyor. 1000 yaparsam hiç çalışmıyor.
C1000 de bitiyor. C1000 yapmama rağmen çalısmıyorörneğiniz c11 de bitmiş o yüzden c11 e kadar sınırlandı asıl çalıştığınız dosya kaç satırsa oraya kadar sınırlayın örneğin dosyanız C758 de bitiyorsa C758 olarak sınırlayın
Hocam o liste alınan malzemelere göre listeye ekliyor. Dahil etmesem bu sefer doğru sonuç vermez. 6 satırdan itibaren A,b,c,d formülle listeliyor. Yani malzeme almışsa o listeye dahil ediyor o formüle dahil etme dediğiniz yerc1000 e kadar veriler dolumu boş satırları sıralamaya koymayacaksınız
Ekli dosyayı görüntüle 23322
Sayıngy121 göndermiş olduğunuz dosyada dediğim gibi boş hücreleri formül dışına aktarmanız durumunda listelemeniz doğru sonuç verecektir.bu sefer doğru sonuç vermez.
Eyvallah. Belki çözen birisi olur.Sayıngy121 göndermiş olduğunuz dosyada dediğim gibi boş hücreleri formül dışına aktarmanız durumunda listelemeniz doğru sonuç verecektir.
diğer türlüsünü belki başka arkadaşlar farklı çözüm bulurlar
1000 satırörnekteki tablonuz (dolu hücre)11nci satıra kadar gitmiş hali hazırdaki tablonuz dolu olan kaçıncı satırda
şu an hali hazırda Ekli dosyayı görüntüle 23323
Formülü yapıştırdım ama sonuç bu. Benzersiz olmuyor.2 dosya arasında fark ilk dosyada boş hücrelerde formül olduğu için hata veriyor ikinci dosyada boş hücrelerde formül yok
- ilk gönderdiğiniz dosyada boş olan hücrelerdeki formülleri silerseniz listelemeyi doğru yapacaktır.
- yada c6 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağıya uygularsanız ilk satırı boş algılayıp diğerini sıralayacaktır
C6 hücresine yapıştıracaktınızc6 hücresine
formülü f6 ya uygulamışsınız
C6 hücresine yapıştıracaktınız