• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ağaçları Çap Gruplarına Göre Aktar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
131
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Ekli dosyada veri girişi sayfasında F9:F69 Hücre aralığında ağaçların çapı mevcut. G8:V8 hücre aralığında ise ağaçların boyları mevcut. G9:V69 hücre aralığında ise adetleri mevcut. Yapmak istediğim bu aralıktaki çap, adet ve boyları örnekteki gibi OlcüTespit sayfasına aktarma. Aktarma yapılırken sıra numarası otomatik olacak. Ağaç cinsini T4 hücresindeki veriyi, Emval cinsini ise U4 hücresindeki veriyi hepsine yazacak. Ster kısmına ise hepsine 1 yazacak.

Konu Sahibi
Şöyle bir şart eklemeyi unuttum. Veri aktarıldıktan sonra eğer veri girişi sayfasında her iki hücrede ( T4 ve U4 hücresinde) değişiklik yapıp tekrar aktar dediğimde bir önceki aktarılan verinin devamına aktarılacak. Eğer değişiklik yapmadan tekrar aktar dediğimde ise üzerine yazacak. Umarım bu şekilde makro yazılabilir

veri girişi ,(Sayfa1) sayfasında veri yok ama OlcüTespit sayfasına aktarılmış veri var.
Ne yapmak istediğinizi anlamadım.

Konu Sahibi
Ali bey yanlış dosyayı yüklemiştim . Özür diliyorum

Konu Sahibi
Hocam aktarma işi oldu. Fakat butona basınca tekrar aynı verileri alta aktarıyor. Şöyle bir şart vardı. Eğer Veri Girişi sayfasında T4 ve U4 hücresindeki verinin 1 tanesi değişmiş olsa alt satıra aktarma yapacak. Eğer değişiklik olmasa aktarılan verinin üzerine yazacaktı.

Ben T4 ve U4 kısmını görmemişim ama işleyişi anlamadım.
VERİ GİRİŞ sayfasından veriler aktarıldıktan sonra silinip yeni veriler giriliyorsa. Kodlardan,
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Satırını sliin.

Konu Sahibi
Ben T4 ve U4 kısmını görmemişim ama işleyişi anlamadım.
VERİ GİRİŞ sayfasından veriler aktarıldıktan sonra silinip yeni veriler giriliyorsa. Kodlardan,
HTML:
Kod:
Satırını sliin.
Hocam ben alatamadım galiba.Eğer Veri Girişi sayfasında T4 ve U4 hücresindeki verinin 1 tanesi değişmiş olsa alt satıra aktarma yapacak. Eğer değişiklik olmasa aktarılan verinin üzerine yazacaktı.

Konu Sahibi
Hocam aktarma yaptıktan sonra T4 ve U4 hücrelerinde hiç bir değişiklik yapmadığım halde her butona basmamda alt satıra ekleme yapıyor. Eğer değişiklik yaparsam alta satıra aktaracak. Değişiklik yapmasam daha önceki verinin üzerine aktaracak.

adetler ve T4 ve U4 hücrelerindeki veriler silinince sorun kalmaz. Yeni veri girişine hazır hale gelir.
Son Next satırı ile End Şub satırının arasına aşağıda kodu ekleyin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam aktarıldıktan sonra veri girişi silinmeden bu işlem olabilir mi?. Çünkü oradaki veriler kalabililir. Sadece T4 ve U4 te değişiklik olabilir

Konu Sahibi
Ali hocam günaydın. Çok teşekkür ediyorum. Eğer bir kaç ilave daha yapılabilirse çok şahane olacak.
1- Ölçü Tespit Sayfasında yeni aktarılan veriye tekrar sıra numarası 1 den başlamayacak. Örneğin bir önceki veri sıra numarası 20 ise devamı 21 den başlayacak.
2-Ölçü tespit sayfasında D sütununa artık 1 yazmasın boş olacak.
3- Eğer Veri Girişi sayfasında ağaç ve emval cinsini değiştirmeden aktarım yaptıktan sonra yine veri girişinde G9:V9 hücrelerine tekrar adet yada boy girdiğimde ölçü tespit sayfasında ilave yapacak.
4- Eğer mümkünse aktarma yapmadan önce aktarmak istiyormusunuz Evet/Hayır seçeneği olabilir mi?.

3- Eğer Veri Girişi sayfasında ağaç ve emval cinsini değiştirmeden aktarım yaptıktan sonra yine veri girişinde G9:V9 hücrelerine tekrar adet yada boy girdiğimde ölçü tespit sayfasında ilave yapacak.
Sn. Hsn55 tablolara veri giriş tarihi eklerseniz ne zaman ekleyecek yada ekleyemeyecek ayırt edebiliriz.

Konu Sahibi
Sn. Hsn55 tablolara veri giriş tarihi eklerseniz ne zaman ekleyecek yada ekleyemeyecek ayırt edebiliriz.
Hocam ölçü tespit sayfasında extra bir tarih sütunu ekleme durumu olamaz .Çünkü bu veriler web üzerinden bizim sisteme yükleneceğinden tarih eklediğimiz zaman sistem çekmez . Başka bir yöntem olabilirse sevinirim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri