• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Adres mektup birleştirme özelliğinde ''eğer'' yine alan adı ekleme!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

apeks64

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Slm arkadaşlar uzun süredir adres mektup birleşme özelliğinde ''eğer'' ile bir alan adı eklemeye çalışıyorum. Fakat yaşadığım sıkıntı şu ki formülü girmeme rağmen veri gelmiyor özeti olayın şu ; Exceldeki veri hücresinde şayet ''HAYIR'' ifadesi varsa word deki aLana bir tik işareti koyacak, eğer excel'deki veri hücresinde ''HAYIR'' dan başka bir ifade var ise bu ifade olduğu gibi gelecek. bunu günlerdir uğraşmama rağmen yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Örnek dosyayı da yüklüyorum verinin geleceği yeri işaretleyici miyim teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VERİ.xlsx
    9.6 KB · Gösterim: 3
  • EK 2.doc
    100.5 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Alternatif olarak alanda if formülü şu şekilde kullanılıyor:
{ IF { MERGEFIELD Son_bir_yıl_içinde_şağıdaki_yakınmalarda } = "HAYIR" "✔" "" }
Sayın apeks64,
Ben bu dosyayı ve sorunu hatırlıyorum. Forumda yayımlandığı tarihi hatırlamıyorum ama çözüme kavuşturmuştum. Çözümünüzü Alan kodlarında aramayın. Veri kaynağı Excel kitabındaki Evet veya Hayır seçeneğinin geçtiği sütunu iki ayrı sütun olarak düşünün. Yani şu sütun Evet ise şu cevabı buraya yaz, şu sütun Hayır ise bu cevabı buraya yaz kodunu gireceksiniz. İşin özü, ilacı ağacın dallarına değil köküne verin. Hastalık kökten geliyor. Kolay gelsin.

Alternatif olarak alanda if formülü şu şekilde kullanılıyor:
{ IF { MERGEFIELD Son_bir_yıl_içinde_şağıdaki_yakınmalarda } = "HAYIR" "✔" "" }

Çözüm
Sayın apeks64,
Ben bu dosyayı ve sorunu hatırlıyorum. Forumda yayımlandığı tarihi hatırlamıyorum ama çözüme kavuşturmuştum. Çözümünüzü Alan kodlarında aramayın. Veri kaynağı Excel kitabındaki Evet veya Hayır seçeneğinin geçtiği sütunu iki ayrı sütun olarak düşünün. Yani şu sütun Evet ise şu cevabı buraya yaz, şu sütun Hayır ise bu cevabı buraya yaz kodunu gireceksiniz. İşin özü, ilacı ağacın dallarına değil köküne verin. Hastalık kökten geliyor. Kolay gelsin.
Sizinle bu konu hakkında daha önce görüştüğümüzü hatırlıyorum, ancak şöyle bir sıkıntı var ekte yüklediğim resme bakarsanız, Google formlardan kullanıcıların soruyu ne şekilde cevapladığını görebilirsiniz, şimdi eğer burada her bir rahatsızlık için bir soru açmam gerekirse excel'de çok fazla sütun sayısı olacak, ben bunun yerine soruyu bu şekilde hazırlamayı tercih ettim. Yalnız şöyle de olabilir eğer bu formda sorunun formatı başka şekilde ayarlanabilir ise (daha fazla excel'de sütun açmaya neden olmayacak şekilde) o da uygun bir çözüm olabilir. sizin daha önce bana anlattığınızı ben anladım fakat her bir soru için evet -hayır seçilirse excel'e veriler buradan geldiği için her evet -hayır için bir sütun açılmış olacak ve sütunlar çok aşırı uzayıp gidecek o yüzden mektup birleşme ekranında bunu çözmeye çalıştım ,ama bir çözüm bulamazsam son çare olarak tabii ki dediğinizi yapmak durumunda kalabilirim bir taraftan da böyle bir soruya cevap vermek, her soruda bir rahatsızlıktan bahseden ve bize evet ya da hayır seçimi yapmamızı isteyen soru formatı kullanıcıya sıkıntı verecektir. yardımlarınız için teşekkür ederim. Eğer ikinci yüklediğim resimdeki soru formatı şekillerinden bir tanesini bilen biri varsa bana bu soruyu daha farklı şekilde eklememe yardımcı olup o şekilde de soru çözülebilir diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-14 160404.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 160404.png
    25.7 KB · Gösterim: 7
  • Ekran görüntüsü 2024-11-14 161141.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 161141.png
    63.6 KB · Gösterim: 6
Sorunu ama soru tipini değiştirerek çözebildim çok şükür herkese teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri