• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Adres Defteri Adresi Google Maps İle Bulma/Yol Tarifi Alma/Adrese Yakın Yerler Arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2021 TR
Sayın himmgarip in çalışması ile ilgili;
Adres Defteri Adresi Google Maps İle Bulma/Yol Tarifi Alma/Adrese Yakın Yerler Arama programınız çok güzel olmuş, kullanmak isterdim lakin verilerimin 6000-7000 olduğunu varsayarsak elle bir bir görmek çok zor olacak.
1- Acaba excelin arayüzünün (gizli olan ) sayfalardan verileri yapıştırıp kullanılabilirse güzel olacak.
2- Adı Soyadı yazan bölümün üst kısmına veya Adı soyadı iptal edilip 6000 - 7000 satırlık verinin sıra numarasını getirip sıra numarasına göre sağında bulunan dataları çekerek istediğimiz detaya ulaşılabilse benim açımdan daha kullanışlı hale gelmiş olacak.
Vakit ayırıp acaba yardımcı olabirmisiniz?

Çözüm
Sayın himmgarip inceledim bir kaç eksik var onlar da olursa kullanışlı olacak. Print Scrn yaptım resim olarak ekliyorum.
Kayıt yeri olarak masaüstüne atmıyor ana sayfaya atıyor sebebi ne olabilir acaba?

Dosya no yazıldığında Entera basın textboxlara veri gelecektir.
Masaüstüne kayıt olayı 10 sn olarak ayarlandı. ( Sayfayı açma hızı ortalama olarak)
Ek olarak yine alt arama alanı aktif bırakıldı. Oradan arayıp listboxta süzme yapabilirsiniz.

1650147565712.png
Sayın himmgarip in çalışmasının kısa yolunu da link olarak ekleyelim.

Sayın himmgarip in çalışması ile ilgili;
Adres Defteri Adresi Google Maps İle Bulma/Yol Tarifi Alma/Adrese Yakın Yerler Arama programınız çok güzel olmuş, kullanmak isterdim lakin verilerimin 6000-7000 olduğunu varsayarsak elle bir bir görmek çok zor olacak.
1- Acaba excelin arayüzünün (gizli olan ) sayfalardan verileri yapıştırıp kullanılabilirse güzel olacak.
2- Adı Soyadı yazan bölümün üst kısmına veya Adı soyadı iptal edilip 6000 - 7000 satırlık verinin sıra numarasını getirip sıra numarasına göre sağında bulunan dataları çekerek istediğimiz detaya ulaşılabilse benim açımdan daha kullanışlı hale gelmiş olacak.
Vakit ayırıp acaba yardımcı olabirmisiniz?

Verinize benzeyen, gerçek bilgiler olmayan bir dosya paylaşın. Onun üzerinden gidelim.

Sayın himmgarip gerçek bilgi üretmek biraz zor ama sanal bir şeyler hazırladım.
Eğer yapılabilirse;
1- Suç Numarasına göre bilgileri arama yapıp sizin hazırlamış olduğunuz ekrana getirsin
2- Aramayı da 1 e göre arattırıp haritayı getirebilirsek
3- Ekrana gelen haritayı ise ekranda görüldüğü gibi masaüstüne veya belirlenen bir klasöre kayıt etse şuan yeterli diye düşünüyorum.
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın himmgarip gerçek bilgi üretmek biraz zor ama sanal bir şeyler hazırladım.
Eğer yapılabilirse;
1- Suç Numarasına göre bilgileri arama yapıp sizin hazırlamış olduğunuz ekrana getirsin
2- Aramayı da 1 e göre arattırıp haritayı getirebilirsek
3- Ekrana gelen haritayı ise ekranda görüldüğü gibi masaüstüne veya belirlenen bir klasöre kayıt etse şuan yeterli diye düşünüyorum.
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.

3 numarada açılan haritanın ekran resmini mi almak istiyorsunuz?

Verileri aylık olarak excel sayfasına sistemden alınan listeyi atacağım istenen adresi suç numarasına göre çağırıp harita resmini masaüstüne farklı kaydetme ve sizin menüdeki diğer araçları kullanabilmek istiyorum.

Sayın yyhy pazartesi gününe kadar bakamam muhtemelen. Köyde olacağım. Ekran görüntüsü olayı hakkında bilgim yok. Ona bakacağım. Çözüm buluruz inşaallah.

Verileri aylık olarak excel sayfasına sistemden alınan listeyi atacağım istenen adresi suç numarasına göre çağırıp harita resmini masaüstüne farklı kaydetme ve sizin menüdeki diğer araçları kullanabilmek istiyorum.

Aktif tarayıcı hangisi ise onunla adresi açıyor.

Ekran görüntüsü olayını çözdüm 😎
Komple ekranın resmini çekip masaüstüne kaydediyor. Yani tarayıcı menüleri falan görünüyor bu resimde bilginize.Problem olmaz sanırım.

Alınan ekran görüntüsü adı tam olarak nasıl olsun? Örneğin; "24 nolu dosya.jpg"

Sayın himmgarip 10 nolu mesajınıza ek falan eklediniz de ben mi göremedim. Önemli değil masaüstüne atsın diğer türlü ben onu bir şekilde kırparım.
Yalnız şunu belirteyim ki datayı yapıştıracağım excel sayfası gizli değil açık olursa benim için önemli çünkü datayı oraya yapıştıracağım için elle girme baya bir zor ve imkansız olacak.
Şimdiden teşekkür ederim.

Sayın himmgarip 10 nolu mesajınıza ek falan eklediniz de ben mi göremedim. Önemli değil masaüstüne atsın diğer türlü ben onu bir şekilde kırparım.
Yalnız şunu belirteyim ki datayı yapıştıracağım excel sayfası gizli değil açık olursa benim için önemli çünkü datayı oraya yapıştıracağım için elle girme baya bir zor ve imkansız olacak.
Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya paylaşımı yapmadım. Sizden cevap bekliyordum. Yarın bakıp halledeceğim inşaallah. Arama olayı ve sayfa düzenini ayarladıktan sonra paylaşırım.

Sayın himmgarip size de bu arada şu mübarek günde verdiğiniz emek için teşekkür ederim.
İlk öncelik data sayfası ana ekran sayfası gibi açık olması ve ana sayfadaki butonu da data sayfasına da alabiliriz uygun olursa.

Sayın himmgarip size de bu arada şu mübarek günde verdiğiniz emek için teşekkür ederim.
İlk öncelik data sayfası ana ekran sayfası gibi açık olması ve ana sayfadaki butonu da data sayfasına da alabiliriz uygun olursa.

Buton dediğiniz programı başlatma butonu mu?

Sayın himmgarip doğrudur sayfada sadece bir tane buton var. O butonu mahzuru yok ise verileri toplu olarak gireceğim sayfasının başına ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sayın himmgarip inceledim bir kaç eksik var onlar da olursa kullanışlı olacak. Print Scrn yaptım resim olarak ekliyorum.
Kayıt yeri olarak masaüstüne atmıyor ana sayfaya atıyor sebebi ne olabilir acaba?

Ekli dosyalar

Dosya no yazıldığında Entera basın textboxlara veri gelecektir.
Masaüstüne kayıt olayı 10 sn olarak ayarlandı. ( Sayfayı açma hızı ortalama olarak)
Ek olarak yine alt arama alanı aktif bırakıldı. Oradan arayıp listboxta süzme yapabilirsiniz.

1650147565712.png

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri