• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado ile veri almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese selamlar, ekteki excelde kapalı dosyalardan veri alıyordum. Ancak sayfa isimlerini bilmediğim excelden veri almak istiyorum. Değişken olarak yapamıyorum, çünkü ismini bilmiyorum. Sayfa1 olarak otomatik ilk sayfadaki verileri nasıl aldırabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

merhaba, sorgunuzda;
Sql = " SELECT * from [sayfa1$B4:O] IN '" & dosyalar & "' 'EXCEL 12.0;hdr=no' where not isnull([F1]) "
kısmında sayfa1 yerine sht.name kullanıp deneyiniz.
Sql = " SELECT * from [" & sht.name & " $B4:O] IN '" & dosyalar & "' 'EXCEL 12.0;hdr=no' where not isnull([F1]) "
gibi.

Konu Sahibi
merhaba, sorgunuzda;

kısmında sayfa1 yerine sht.name kullanıp deneyiniz.

gibi.
sht.name nesnesini sanırım DATA olarak alıyor hocam yani alınacak dosyanın sayfa ismi olarak ama değil aslıda, her sayfanın ismi farklı ama ben ilk sayfayı alsın istiyorum. Kapalı dosyaların sayfa isimlerini bilmiyorum, normalde kod ile yazarken sheets(1) olarak yazınca ilk sayfayı alıyordu bunun adodaki karşılığı nedir hocam?

Merhaba, kodunuzu aşağıdaki şekilde değiştirip dener misiniz?
Bağlantı kurulacak dosyalar bende olmadığı için deneme yapamadım ama sanırım çalışacaktır.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba, kodunuzu aşağıdaki şekilde değiştirip dener misiniz?
Bağlantı kurulacak dosyalar bende olmadığı için deneme yapamadım ama sanırım çalışacaktır.

HTML:
Kod:
Set ADO_RS = ADO_CN.Execute(Sql)
Hocam bu kodda hata aldım şimdi. Ekte veri almak istediğim dosya benzeri bir format ekledim.

Merhaba, açıklamayı kod içerisinde yaptım,
Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri