• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado bağlantı geç açılması açık dosyada

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,073
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.
Office 2024 32bit excelde ado ile bağlanırken open kısmı en az 6 saniye sürüyor yani kendi açık dosyaya bağlanırken uzun sürüyor erken açılması oşayını bilen var mıdır?
Not:Kapalı dosyaya bağlanma 1 saniye sürüyor.

Çözüm
Halil hocam sağolun imex olayı sorun değil ve veri çokluğundada hız olayı sorun değil sadece open kısmı problem.Dediğiniz şekilde bir örnek eklerseniz Dao ile bir inceleyeyim yinede zira Dao yu sadece Access ile bir zamanlar kullanıp arşivlemiştim.
dosyayı ekliyorum hocam, belirtiğim gibi maalesef bağlanma süresi 6 sn'nin altına düşmüyor.
Hemen belirteyim bunlar sadece veri çekme işlemi için, ekleme ve güncelleme işlemlerinde bazı yöntemler sorun çıkarabilir.
Mesela opendatabase yönteminde veri güncelleme işleminde parametreler uygun olsa bile tuhaf davranışlar sergiliyor, mesela 100 bin kayıtta inatla rasgele 102 kaydı güncellemiyor

Konu Sahibi
ilgilenen herkese teşekkürler,benim için en iyisi SNNAY hocamızında dediği gibi açılışta bağlantıyı açmak ve kapanışta kapatmak.
Halil hocam dosya içinde sağolun o mesajı çözüm olarak işaretledim bayağı uğraşmıssınız.

Halil hocam dosya içinde sağolun o mesajı çözüm olarak işaretledim bayağı uğraşmıssınız.
bu sadece paylaştığım kısım
buzdağının görünen kısmı)
rica ederim hocam, uğraşmak sorun değil her defasında sınırlarımız genişliyor ufkumuz açılıyor))

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri