• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Additional Penceresinin Açılmaması

Local

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba daha öncede bu konu ile ilgili bir sorunum vardı bu konuda muzdaribim eski sürüm yeni sürüm denememe rağmen hala aynı sorun devam ediyor .Mscomctl dosyasını register etmeme rağmen bir türlü bu pencereyi açamadım treewew listview gibi elemanlar kullanıyorum programımı yazarken başka nesnelerede ihtiyacım olacak acaba uzaktan bağlanıp da bakma şansınız olabilir mi rica etsem .?

Merhaba.

Win + R regedit yaz Entere bas.
Açılan pencerede aşağıdaki yolları bulup adını değiştir.
<versiyon> yazan kısım yerine Excel versiyon u yazar. Örnek: 16

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<versiyon>\Excel
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<versiyon>\Excel\Options
Bazı durumlarda: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<versiyon>\Excel\ContextMenu

Exceli kapat ve yeniden aç. (Yukardaki bağlamlar otomatik olarak sıfırdan yeni oluşturulacaktır.)
Şimdi Additional Penceresini açmayı dene.

Konu Sahibi
bu kısımdanmı bahsediyorsunuz acaba .?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    12.1 KB · Gösterim: 2
Konu Sahibi
tamam benim ne yapmam lazım şimdi orda 16.0 dan hariç olanlarda var sileyimmi onları

2. mesajda dediğim gibi adını değiştir.
İsterseniz silebilirsiniz fakat eğer excel de bir hata söz konusu olursa diye yedekte kalsın diye adını değiştirmeniz daha doğru olur.
Örnek HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<versiyon>\Excel yazan son kısımdaki Excel yerine EskiExcel yazın aşağıdaki gibi.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<versiyon>\EskiExcel

Konu Sahibi
ben diğer versiyonları sildim sadece 16 versiyonu kaldı ama additional penceresi açılmadı hatada vermedi

işletim sisteminiz nedir. 64 bitlerde SysWOW64'e import etmelisiniz diye hatırlıyorum.

Konu Sahibi
işletim sistemim 64 bit excel 32 bit register işlemini yapmama rağmen açılmıyordu ben olmazsa tekrar deneyeyim sonucu yazarım

Konu Sahibi
Sorun halen devam ediyor ben en iyisi manuel olarak ekleyeyim , datepicker mesela manuel eklenebiliyor o şekilde kullanırım artık

2. mesajda söylediğimi yaptınız mı?
son çözüm olarak, Windows 32 bit ise 32 bit Excel sürümü yüklerseniz büyük ihtimalle sorun çözülecektir.

Geri