• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü access tablosunda toplu verileri başka tabloya aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ofbayoglu

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar selamlar ekdeki access data tablosundaki verilere göre toplam değerleri diğer tabloya sorgu ile aktarmaya çalışıyorum. fakat sorun var yapamadım. sizden ricam bu konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

"stokhareket" tablosuında "ham_adi" stunundaki verilerin karşılığı olan "Top_siparism2" daki verilerin toplamlarını "hammadde" tablosundaki "hammadde" stunundaki verilere göre "hammade_siparism2" sttununa yazmasını istiyorum.

Merhaba.
Form1 ekleyip buton ekledim Topla butonuna tıklayınız.,Ayrıca resimdeki seçileck sizinki bir alt numalısıda olabilir.

Screenshot 2021-11-14 025704.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Bu arada hata olabilir eğer kimlik alanı 1 den başlamazsa ve sıralı gitmezse.Onun için düzenledim kodu.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
hocam günaydın emeğinize sağlık burda sorgu ile yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. bunu ayrı bi form üzerinden çalıştırıyorum excel vba üzerinden

Bu arada hata olabilir eğer kimlik alanı 1 den başlamazsa ve sıralı gitmezse.Onun için düzenledim kodu.

HTML:
Kod:

Günaydın abey.
Excelden mi yaptıracaksınız?
Öyle ise isterseniz excel dosya hazırlayıp ekleyin uyarlayayım.Ufak tefek satırlar değişir.

Currentdb,currentproteject gibi olanlar accesse ait olduğu için createobjwct(application.acces ) gibi tanımlanır yada o satırlar değişir.Yazdığım kodu tamamen kafatan attım ama onun gibi bişey eklenir o şekilde kod yazılırsa.

Konu Sahibi
DSum("Nz(toplam_siparis,0)";"stokhareket";" ham_adi='" & [hammadde] & "'")

böyle bi sorgu yaptım ama farklı bi toplam alıyor.

Siz accesste sorgumu ekleyeceksiniz yoksa hammadde tablodundaki dütuna toplamlarımı ekleteceksiniz?
Bu access piri halily abey.O kesin halleder biz yapamazsak ama soru vetam net değil ve excel dosya yok.

Tamam abey.Bende acemiyim accesste ama mantığı biliyorum.Yapamazsam kesin halil abey çözer.

Dosyayı bir deneyin olmuşmu?Alttaki gibi yaptım.Soruya Toplamm adını verdim sütun olarak.

HTML:
Kod:

Çözüm
Nz() benzeri access fonksiyonlarının olduğu sorgular excelde sorun çıkarıyor Zafer hocam, 1-2 defa access kütüphanesini ekleyerek sorunu çözmüştüm ama nz ve bir kaç fonksiyonda kütüphanesini eklememe rağmen sorguyu accessi arka planda açmadan çalıştıramamıştım. Biraz uğraşayım inşallah halledebilirim çok da pîr değilim aslında))

Nz() benzeri access fonksiyonlarının olduğu sorgular excelde sorun çıkarıyor Zafer hocam, 1-2 defa access kütüphanesini ekleyerek sorunu çözmüştüm ama nz ve bir kaç fonksiyonda kütüphanesini eklememe rağmen sorguyu accessi arka planda açmadan çalıştıramamıştım. Biraz uğraşayım inşallah halledebilirim çok da pîr değilim aslında))
Yok abey accesste ve excelde üstadsınız.
Gerçi sorun çözülmüş alttakä kodla.Yinede uğraşırsanızda siz bilirsiniz :)
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri