• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Access Excel veri güncelleme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

azraep

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
982
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Cari hareketler ile ilişkili cariler,işlem,dönem tabloları var. hareket güncellemek istediğimde ID noları geliyor. Örnek dosyada belirttim ama ID yerine açıklamayı bir türlü getirtemedim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Access Sorum.zip
    47.2 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Form açılırken, ComboBoxlar doluyor.
GETİR Tuşuna basınca TextBox1 deki ID ye göre veriler geliyor.
Değişiklikler yapıldıktan sonra DEĞİŞTİR Düğmesine tıklayın
Sayın azraep Hocam sanırım yorgunluktan sorunuzu tam anlamadım galiba ama ComboDoldur kodunda sorun yaşadığınızı ve cbxCari combobox'ıan Cari1, Cari2 verilerini getiremediğinizi id ve açıklama karışılığı olduğunu yorumluyorum. Şayet doğru anladıysam combodoldur kodunda rs.open kod satırından sonraki kod bloğunu
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
olarak düzeltirseniz idler yerine açıklamaları görebilirsiniz. rs.GetRows Variant değer döndürür ve comboboxa uygun mu değil mi yapısını kontrol etmek gerekebilir bu durumlarda. yukarıdaki koddaki gibi bir diziye aktarıp Debug.Print LBound(DataArray, 1) & " - " & UBound(DataArray, 1)........ 2, 3 için kontrol edildiğinde verilerin comboboxta kullanılabilecek formatta olması için transpose edilmesi gerektiği görülüyorsa koddaki gibi transpose ederek comboboxa atama yapılabilir. Column yerine de List kulanmak daha sağlıklıdır column özelliklerine göre list indexlerini de kotrol etmek gerekebilir.

atoykan hocam çözümü deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Sorunuma gelince tam anlatamadım galiba
bendeki formüllede comboar doluyır burada sıkıntı yok
seçim yapınca isimleri geliyor ID gizli olduğu için
fakat güncelleme yapmak istediğimde veriyi çektiğimde hareketlerden ID ler geliyor ve
combobox ID leri kabul etmiyor ve hata veriyor
ben hareketleri değişiklik yapmak istediğimde eski bilgileri getiremiyorum
umarım anlatabildim .

1732529372336.png

örnek olması için
combo doldur çalıştırmadan istediğim hareket bilgileri geliyor
ama ID noları açıklamaları seçtiremiyorum

1732535878930.png

Siz tbl_CariHareket tablosundan ID sine göre kaydı getirip, o kayıtta değişlik yapmak mı istiyorsunuz.

Doğrudur Alicimri hocam
kayıtlı hareketi değiştirmek istiyorum

Form açılırken, ComboBoxlar doluyor.
GETİR Tuşuna basınca TextBox1 deki ID ye göre veriler geliyor.
Değişiklikler yapıldıktan sonra DEĞİŞTİR Düğmesine tıklayın

Ekli dosyalar

• soru.xlsm
    25 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Alicimri Hocam ellerinize sağlık.
kendi dosyama uyarlamaya çalışıcam.
Takılırsam tekrar yardımınızı isterim.
Teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri