• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 6 günü 5 saat yazma formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

karaca1981

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba herkese hayırlı işler
benim excelde aylık puantaj taplom var bu tabloda personel 6 gün çalışmış ise 6. güne 5 saat yazmasını istiyorum. veya kırmızı renge boyamasını istiyorum.
kolay gelsin

merhabalar ben sorunuzu anlamadım siyah olan yerlerdeki verileri nasıl bulunuyor. o kısmı anlamadım. neye göre ilk siyah 15, altındaki 20. Her aralıksız 6 gün çalışmada +5 mi yazacağız. Bu 6 günün arasına tatil veya çalışmama girerse sayaç baştan başlayacak bu şekilde mi olacak.Screenshot_82.png

Belki dizi formülü ile olabilir ama ben o işi beceremiyorum. Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (KTF) ile yaptım işinize yararsa kullanın.
Not; bazı "x" ler büyük harf yanlış sonuç veriyor onları düzelttim.

Son düzenleme:
Özellikle belirtmeliyim ki,
dosyanıza göre cevap veriyorum.

Çünkü olur da HT yazılan Hafta Tatil gününde de Fazla mesai olarak çalışıp "x" yazılırsa hatalı sayım olacaktır. Böyle bir durum için ne yapılacağı belirtilmediğinden dosyadaki verilerinize göre DİZİ formülüyle bir cevap veriyorum.
Böyle bir durum için, HT yerine x değil de FM gibi x ten farklı bir değer yazın derim.

Çözüm resimdeki gibidir.
1715797136783.png

AJ6 hücresine DİZİ Formül olarak yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not :
DİZİ Formül
ün hücreye girişi, Normal formüllerin hücreye girişlerinde olduğu gibi sadece ENTER ile değil, CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 üne AYNI anda basılarak yapılmalıdır.
CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarına Aynı anda basılarak yapılan formül girişi, doğru şekilde yapıldığında, formül otomatik olarak {..} parantezleri içerisine alınır. Resimde görebilirsiniz.
Formül doğru şekilde girilmediğinde ya da {} parantezleri Manuel yazıldığında, formül düzgün olarak çalışmayacaktır. Hatalı sonuçlar ya da direkt olarak HATA değerleri üretecektir.

Ekleme : 15.05.2024 20:55
Koşullu Biçimlendirmeler de yapıldığından resmi güncelledim. Dosyayı da ekliyorum...
Koşullu Biçimlendirme :
Alan : $E$6 : $AI$1000
Formül : E6 hücresi seçili iken
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Belki dizi formülü ile olabilir ama ben o işi beceremiyorum. Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (KTF) ile yaptım işinize yararsa kullanın.
Not; bazı "x" ler büyük harf yanlış sonuç veriyor onları düzelttim.
teşşekkürler eline emeğine sağlık ama ben bunu nasıl yaparım formül ile olcsa çok iyi olacak

Konu Sahibi
merhabalar ben sorunuzu anlamadım siyah olan yerlerdeki verileri nasıl bulunuyor. o kısmı anlamadım. neye göre ilk siyah 15, altındaki 20. Her aralıksız 6 gün çalışmada +5 mi yazacağız. Bu 6 günün arasına tatil veya çalışmama girerse sayaç baştan başlayacak bu şekilde mi olacak.Ekli dosyayı görüntüle 25791
öncelikle çok teşşekkürler
6 gün çalışan personel 6 güne 5 saat mesai hak ediyorur 7 gün gelirse hafta tatili mesaisi alıyor 8 gün tekrar ilk 1 den başlıyor gibi

Mesela, çalıştığı hafta tatilini, HM şeklinde belirtip, bunu 8 saat kabul edip, 52779 in formülüne EĞERSAY fonksiyonu eklerseniz. HTML:
Kod:
6. Satır için sonuç 23 olur

Çözüm
Not mesai saatleriniz nasıl bilmiyorum ama hafta içinde ne olduğuna bakmaksızın, pazar günü çalışmasına 2.5 katı ücret ödenir.

Konu Sahibi
henuz yapamadım fakat şöyle bir durum var personel girişlerini tarih tarih saat saat giriyorum mesela 01.05.2024 mesai başladı 05.05.2024 8 saatten çalışma yaptı 06.05.2024 tarihinde işe geldi 8 saat te burda çalıştı buna otomatik 5 saat yazması gerekir .böyle bir çalışma yapıyorum örnek dosya ekte burda nurmal mesai var gece çalışması var yeni olarak fazla sürelerle çalışma var bu yeni nazıl bir formul uygulasam yardımlarınız için teşekkürler

E sütunundaki formülü =EĞER(EMETİNDEĞİLSE(D6)=YANLIŞ;D6;"x") şeklinde kısaltabilirsiniz.
Ancak formüllerle yapmaya çalıştığınız bu tablodan sonuç çıkarmak zor olacak.

merhaba herkese hayırlı işler
benim excelde aylık puantaj taplom var bu tabloda personel 6 gün çalışmış ise 6. güne 5 saat yazmasını istiyorum. veya kırmızı renge boyamasını istiyorum.
kolay gelsin
RAPORLU, YILLIK İZİN, DEVAMSIZ, ÜCRETSİZ İZİN gibi seçeneklerin hepsini tek tek atlamadan yazarsanız yardımcı olurum. O Ay'ı da otomatik hale hatiririm.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri