• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 1den 88e kadar sayıları dağıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

O1 hücresine yılı giriyorum. Koruma dağıt butonuna tıkladığımda yapmak istediğim şu

3aylık dağıtım yapılacak. Dağıtılacak sayılar 1den 88'e kadar. 1 ve 88 dahil. Programı dağıt butonuna tıkladığımda. 2022'yılının takvimine göre OCAK 31 çekiyorsa A2'den başlayıp 31adet random olarak sayıyı alt alta yazacak. B2'den başlayıp kalan sayıları random olarak ayın gün miktarı kadar B2'den başlayıp yazacak. C2'den başlayıp kalan miktarı yine C sutunu yazacak ve toplamda 88 sayıyı dağıtmış olacak. Aynı işlemi diğer 3 aylar içinde ayrı ayrı yapacak. Her 3aya 88 sayı dağıtılacak. İlk ay dolmadan ikinci aya geçmeyecek.

Örnek dağılımı Ocak şubat mart için yaptım. Aynı şekilde diğer aylar içnde rastgele dagılım olacak yardımcı olursanız sevinirim.

3 aylık dönemler için demişsiniz ama 31+28+31=90 gün yapar 89 ve 90. günler ne olacak
eklediğiniz çalışmada tekrarlı sayılar var eksik kalan günler için tekrarlı sayılar mı kullanılacak
şubat 28 gün ama siz onu da 31 günmüş gibi doldurmuşsunuz, sayılar aydaki gün sayısı kadar mı olacak?
butona her basışta daima 12 ay 3erli guruplar halinde yeniden mi hesaplanacak?

Konu Sahibi
3. aydaki 89 ve 90 günlere yapılabiliyorsa yine 1den 88e kdr olan sayılardan random atılabilir
tekrarlı sayı kullanılmayacak yanlış girmişim sanırım
Sayılar aydaki gün sayısı kadar olacak
Evet 3erli yeniden hesaplayacak hocam

tekrarlı sayı kullanılmayacak yanlış girmişim sanırım
hem tekrarlı olmayacak demişsiniz hem de
1den 88e kdr olan sayılardan random atılabilir
yine 1 den 88 kadar demişsiniz
90 gün için bu nasıl olacak tekrarlı olmadan? bu durumda ay içindekiler mi tekrarlı olmayacak? 29 martta 88 gün bitiyor bu durumda 88 sayı içinden ocak ve şubatta olan ama mart ayında olmayan sayılar mı atanacak?

Konu Sahibi
hem tekrarlı olmayacak demişsiniz hem de

yine 1 den 88 kadar demişsiniz
90 gün için bu nasıl olacak tekrarlı olmadan? bu durumda ay içindekiler mi tekrarlı olmayacak? 29 martta 88 gün bitiyor bu durumda 88 sayı içinden ocak ve şubatta olan ama mart ayında olmayan sayılar mı atanacak?
hocam 88de dahil oraya kadar benzersiz olacak

ondan sonra kalan 2gün ise yani martın sonuna gelir haziranın sonuna gelir vs. Orası 1 ile 88 arasından random 2tane olacak anlatabildimmi bilmiyorum kusura bakmayın :( Yani sadece son 2 tane1 ile 88 arasından aynı olabilir

Dosyanız ektedir.

Çözüm
Konu Sahibi
alt satır çizgisi olusturmayı soracaktım ama araştırdım su sekilde yaptım tşkler

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Balta hocamınkine alternatif olarak dictionary yöntemiyle yapılmıştır
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri