• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 15.000 satırlık exceli 500 satır olacak şekilde Metin (Sekmeyle Ayrılmış) parçalama hk,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım,
Uzun bir aradan sonra tekrar aranızda olmaktan çok mutluyum. Uzun zamandır iş gereği fazla alakadar olamıyordum.

Üstatlarım ekte örnek 15.000 satırlık bir datam var bu data her seferinde değişebilmektedir. Bazen 25.000 satır bazen 10.000 satır gibi olabiliyor. Bu datayı 500 satır olacak şekilde bir buton aracılığı ile metin (sekmeyle ayrılmış) olarak bir klasöre kayıt altına almak istiyorum.

Metin (sekmeyle ayrılmış) (.txt) dosyasını data içeriğinde O sütunu Ürün ID ve U sütunu Miktar başlıkları altındaki veriler olacak ve başlıklar olmayacak. Ekte Data1 örnek dosyası gibi olacak. Bu dosyaları masa üstünde bir klasörün içerisine atacak ve kendisi kayıt edecek. Dosya isimlerini Data1-2-3-4 gibi kayıt altına alırsa çok iyi olur.

Bir buton aracılığı ile VBA da böyle bir işlem yapabilme imkanımız var ise kıymetli desteklerinizi talep ederim.

Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Çözüm
Dener misiniz TxtDosyası Klasörünü kendinize göre uyarlamanız gerekli
yada excel dosyasının olduğu yerde TxtDosyası klasörü açmanız yeterli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Dener misiniz TxtDosyası Klasörünü kendinize göre uyarlamanız gerekli
yada excel dosyasının olduğu yerde TxtDosyası klasörü açmanız yeterli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
azraep Üstadım Selam,
Kıymetli desteğin için teşekkür ederim.
İşlem tamamdır.

Fakat işlem yapıp aktarım yaptığımda 545 adet eksik kaldı ve farkları bir türlü tespit edemiyorum.
Konuyla ilgili ayrıca bir konu açtım müsait olduğunda uygun olur isen kontrol edebilir misin?

Yeni konu link;

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

ben dosyalara baktım tüm txt dosyaları 500 adet veri var
atrıca exel dosyasındaki 500 ve kataları bilgileri doğru atmış
aradaki farki nereden nasıl buldunuz
belki ona göre çözüm buluruz
gözle kontrolde sorun yok

Konu Sahibi
azraep Üstadım Merhaba,
  • #2 nolu mesajdaki çözümünüzde sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor.
Fakat 2 miktar arasında sorun var şöyle izah edeyim a ve b sütunları data dır ben bu datadan sizin yönteminiz ile sistem üzerinden aktarım yaptım aktarım sonrası kontrol ettiğimde data ile aktarılan miktar uyuşmadı yani tüm datayı aktarmadı. 545 adet eksik aktardı. bu farkı bulmaya çalışıyorum açıkçası. Halen uğraşıyorum çözemedim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri