• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Zaman ayarlı program çalıştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
224
Excel V
Office 2016 TR
Merhaba değerli hocalarımız

Ekte her gün kullandığım bilgisayarı kapatan, kilitleyen, uyku moduna getiren küçük programlar vardır.

Ben WinSus.exe olanını gün içinde defalarca kullanıyorum. Kullanmak isteyen arkadaşlar için hepsini paylaştım. (Ben Win7 kullanıyorum, Win10'da denemedim programları)

Şöyle üç kod yazabilir miyiz;

Birincisi, D diskinde bulunan Winsus'u excelde düğmeye basınca şu kadar saat-dakika sonra çalıştırsın.

İkincisi, D diskinde bulunan winsus'u excelde düğmeye basınca şu saatte çalıştırsın.

Üçüncüsü, D diskinde bulunan winsus'u excelde düğmeye basınca şu tarihte çalıştırsın.

Ekli dosyalar

Çözüm
Application.Wait metodu kullanıldığında Excel kilitlenir. Bu sebeple Excelde başka işlem yapamazsınız.
Bunun yerine Application.OnTime metodunu kullanabilirsiniz. Böylece Exceli kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ancak hangi metodu kullanırsanız kullanın Exceli kaptırsanız makro devre dışı kalır.
Örnek kodlar şu şekilde olabilir:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
1. istek için.
HTML:
Kod:

Balta hocam emeğinize sağlık, çok güzel olmuş.

Fakat biraz daha pratik olması açısından süre penceresi hiç çıkmasa, kodların içine süreyi ben elle girsem, o şekilde bir kod daha yazar mısınız lütfen? Daha kullanışlı olur.

Application.Wait metodu kullanıldığında Excel kilitlenir. Bu sebeple Excelde başka işlem yapamazsınız.
Bunun yerine Application.OnTime metodunu kullanabilirsiniz. Böylece Exceli kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ancak hangi metodu kullanırsanız kullanın Exceli kaptırsanız makro devre dışı kalır.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm

HTML:
Kod:
Değerli Ubak hocam emeğinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri