• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıllık Vergi hesaplama formül hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşlar

Ekli dosyada AL sütunundaki formülde bir hata var bulamadım olması gereken değerleri AN sütununda yazılıdır.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• NET'TEN BRÜT'E.xls
    177.5 KB · Gösterim: 19
Çözüm
Merhaba.
AL ve AS Sütunundaki formülleri revize ettim. Gelir vergisini doğru hesaplıyor.
Sizin olması gereken diye belirttiğiniz rakamlar ile aynı.

Kümülatif hesaplayan formülünüz hatalıydı Bir önceki ayı toplaması gerekirken $ işaretinden dolayı ilk ayı toplayarak gidiyordu. Bu kısım düzelince yeni yazmış olduğum formül kendiliğinden düzeldi.

Dosya ektedir. İnceleyiniz.
muhasebe bilgisi olmayan için formul mantığı zor olabilir. ama hesabın mantığını yazarsan daha kolay yardımcı olabiliriz

Merhaba
Ekteki dosyada formülü revize ettim, inceler misiniz.

Ekli dosyalar

• NETTEN BRÜTE.xls
    186.5 KB · Gösterim: 1
Sayın KarıncaZ Merhaba

Dosyayı inceledim ancak Ağustos ayından itibaren Gelir vergisi tutarında hata var

Ekli dosyalar

• NETTEN BRÜTE karıncaZ.xls
    185 KB · Gösterim: 2
Ağustos Ayındaki;
Aylık GV Matrahı : 12.930,79
Önceki Aydan Devreden Küm GV Matrahı : 77.601,18
AÜ. GV Muafiyeti : 739,37
250.000 e kadar aylık GV matrahının % 27 si hesaplanacak;
Olması gereken GV ( 12.930,79 * 0,27 ) - 739,37 = 2.751,9433

Benim yazdığım formülde de aynı sonuç çıkıyor.
AN4 hücresine
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Formülünü yazıp aşağı doğru çekince doğru hesaplıyor.

Sizin formülünüz : 2.853,30 hesaplıyor. Bu sonuca nasıl varıyorsunuz. Manuel olarak hesaplayabilir misiniz ?

Ayrıca tablonuzdaki KÜM. VER. MAT.GEÇ. AY SONU başlığındaki formülünde hatalı
AS5 hücresindeki formülü =TOPLA(AR4+AS4) olarak değiştirin. sizin formülünüz AR$4 şeklinde olduğu için hep ilk ayın GV matrahında sabit kalıyor ve sonuç hatalı geliyor.
AS16 daki formülü de =TOPLA(AR4:AR14) şeklinde değiştirin, teyit etmiş olursunuz.

Sayın KarıncaZ Merhaba

4. mesajda Göndermiş olduğum tabloda AN sütunu formüllü değil sadece değerlerin bulunduğu alandır. ben sehven kopyalamayı hatalı yaptığımdan formüllü görülüyor. Hata Temmuz ayı dahil yıl sonuna kadar devam ediyor. Ekli dosya da sarı alanlar karşılaştıralım

AN sütunu değerleri başka bir dosyadan değer olarak kopyalandığı ve online bordro ile kontrol edildiği için doğruluğu konusunda kesinlik kazandığından Biz ya gelir vergisi formülü yada vergi matrahı ve küm.vergi matrahı konusunda formülleri revize etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• NETTEN BRÜTE karıncaZ.xls
    181 KB · Gösterim: 5
Merhaba.
AL ve AS Sütunundaki formülleri revize ettim. Gelir vergisini doğru hesaplıyor.
Sizin olması gereken diye belirttiğiniz rakamlar ile aynı.

Kümülatif hesaplayan formülünüz hatalıydı Bir önceki ayı toplaması gerekirken $ işaretinden dolayı ilk ayı toplayarak gidiyordu. Bu kısım düzelince yeni yazmış olduğum formül kendiliğinden düzeldi.

Dosya ektedir. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

• NETTEN BRÜTE_ZRev_00.xls
    179.5 KB · Gösterim: 25
Çözüm
Sayın KarıncaZ Merhaba

Evet Ücret Bordrosu işini emeklerinizle hallettik Teşekkür ederim.

Beklemedeki Bütçe çalışmasında ki Fonksiyon işini de halledersek çok güzel olacak

İyi geceler dilerim

Bütçeyi de inceliyorum, formülle çözülüyor sıkıntı yok ancak GV yi Makro ile halletmeye çalışınca hata alıyoruz, diğer dosyalarda GV Makrosu çalışıyor.
Hafta sonu bakıcam kısmetse.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri