• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Yıllık İzin

mcexrem

Yeni Üye
Aldığı beğeni
117
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Üstadlar,

Dosyamın farklı sayfaları ile personel yıllık izinlerini hesaplamaktayım.
HAKEDİLEN İZİN sayfasında izinleri izinleri hesaplıyorum ama dosya hazırlanırken 51. satırdan itibaren personellerin ismi tekrar eşittir fonksiyonu ile kopyalanmış. Üst satırdan personel silindiğinde aşağıdaki düzen bozulmaktadır ve kullanışlı değildir. Hesaplatma işlemini bu sayfayı kullanmadan PERSONEL LİSTESİ sayfasına personelin B C D E sütunundaki bilgilerini girdikten sonra HAKEDİLEN İZİN sayfasını kullanmadan F sütununa hesaplatması mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Hesaplamayı yaparken sizden ricam bugünün tarihine göre hesaplama yapmasıdır. 2024 yılının sonunda giriş yapan personel de 1 yıllık izin hakkı var gibi hesaplıyor.

HAKEDİLEN İZİN sayfasında 762 nci satırdan 851 nci satıra kadar rakamsal değerler girmişsin. O değerler nedir ?

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
teşekkür ederim hocam,

ikinci mesajda belirttiğim gibi PERSONEL LİSTESİ G sütunu yıla göre değil de günün tamamlayınca hesaplatabilir miyiz

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Günaydınlar hocam,

dosyayı kontrol ettim güzel olmuş ama deneme yaparken sadece KULLANILAN İZİN sayfasında mı denemeler yaptınız yoksa diğer sayfalarda da değişiklik yaptınız mı acaba?

Sorulan soruya atfen yaptığımız (formüllü veya makrolu) çalışmalardaki deneme o soruyu soran üyemize aittir. Yapılan çalışma doğru da olabilir hatalı da olabilir. İşte bu sebeple sorumluluk o soruyu soran üyemize aittir. Yani denemeyi sizin yapmanız lazım. Ben değil.

Konu Sahibi
Bi yanlış anlaşılma var hocam,

verilerde değişiklik yaptıysanız asıl dosyamdan düzeltmek için sormuştum. Benim tespitim sadece KULLANILAN İZİN sayfasında veri değişiklikleri olmuş.

Girdiğiniz verilerde bir değişiklik veya oynama yapılmadı. Sadece formülize edildi. Ama siz yinede kontrol ediniz.

Konu Sahibi
İlginç bir durum var ama anlamadım akşam evde telefonuma indirdiğim dosyada PERSONEL LİSTESİ G3 hücresinde HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
formülü varken bugün indirdiğim son dosyada benim eski formül bulunmakta. Neden acaba?

Konu Sahibi
Son olarak PERSONEL LİSTESİ sayfasında K sütununda kalan izin kısmında izni aşanlar eksi olarak kırmızı olarak çıkabilir mi acaba. İzni olmadığı halde kullananlar ya da aşanlar boş çıkıyor.

Son olarak PERSONEL LİSTESİ sayfasında K sütununda kalan izin kısmında izni aşanlar eksi olarak kırmızı olarak çıkabilir mi acaba.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
PERSONEL LİSTESİ K sütununda personelin izin hakkı olmadığı halde izin kullanmışsa ve iznini aşmışsa eksi olarak neden vermiyor hocam?

Ekli dosyalar

K sütununa. Doğru mu ?

Geri