• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıllar göre yıllık izin formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
38
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan

userx hocam tekrardan merhaba, konu kapandığı için buradan yazıyorum. kendi verilerimi sizin attığınız son excel e aktardım. 800 küsür hareket aktardım fakat, en sona yeni bir izin ekleyip HESAPLA butonuna bastığım 8-10 dk sürüyor hesaplaması :) bazen hesaplayamadan kapanıyor hatta. benim gönderdiğim liste 5-10 saniyede hesaplıyordu makrosuz düz kodluydu fakat sadece yanlış hesaplıyordu :) buna birşey yapılamaz mı ? ben günde ortalama 8-10 izin giriyorum, tek tek zaten hesaplatamam o kadar sürem olmaz, hepsini giriş öyle hesaplaya bassam hata verip kapanıyor. bu yazdığınız kod sadece J sutun için hesaplama yapsa ? diğer başka bir sütunu etkileemese, oralara ben düz formülle yazsam ? yada başka bir öneeriniz var ise 🙏 🙏

Ekli dosyalar

• İzin_Hesaplama(userx) (8).xlsm
    120.7 KB · Gösterim: 7
Ekteki dosyada denememde 15-16 saniye sürdü.

Ekli dosyalar

• İzin_Hesaplama(userx_1).xlsm
    111.3 KB · Gösterim: 4
hocam benim bilgisayar kaynaklı sanırım problem 1.5 - 2 dk sürüyor. neyse o zaman 2 sorun daha var
1 -5 yıllık bir personelde 90 gün izin gösteriyor yolladığınız dosyada fakat 6 yıllık personel yazdığımda 130 gün izni oluyor. 7 yıllık personelde 190 gün veriyor hepten gitti.
2- günceelle butonunu örneğin 1500 satırda veri girdiğimde nasıl tıklayabilirim sayfanın başına mı dönmek gereekior mecburen ?
İşe Giriş TarihiHakedilen Yıllık İzin
18.06.2017190 GÜN
18.06.2018130 GÜN
18.06.201990 GÜN

Burdaki hesaplamayı düz formülde kullanıyordum doğru hesaplıyor fakat izin izin düştüğümde Burdan alamadım veriyi,
Kişinin yılına göre;
14 14 14 14 14 20 20 20 diye hesaplıyor yıllığı ve sonrasında topluyor, sanırım siz kodlamada çarpmalı işlem yaptırdınız. Burdaki hesaplamadaki formülü de uyarlayabilsek hücreye onda olabilir belki işinize yarar diye attım incelemek isterseniz diye.

Tekrar kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• İzin_Hesaplama(userx_2).xlsm
    112.9 KB · Gösterim: 5
Tekrar kontrol eder misiniz?
İZNE ÇIKIŞ TARİHİİZNİ DÖNÜŞİŞBAŞIİZİNDEN
DÜŞÜLECEK
TATİLLER
KULLANILAN
GÜN
24 Ağustos 2020 Pazartesi​
27 Ağustos 2020 Perşembe​