• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü yeni form çalışması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ab173

Yeni Üye
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi

azraep Yeni konuda açmam istendi yardımcı olur musunuz lütfen​

Yazdır butonuna basınca sadece veri olan yerlere kenarlık atıyor
siz fazladan kenarlık eklerseniz veri olmayan satırlara da
Temizle butonu sadece veri olan yerleri temizler ve karmaşık durum çıkar
arama içinde en kısa zamanda cevap vermeye çalışırım.
eski kitap listesi değişmiş tamemen yasaklı liste gelmiş
neyi neye göre arama olacak?

Son düzenleme:
Konu Sahibi
ben yazdır yapmamıştım ondan fark etmedim demek ki ,yasaklı listesinde kitabın adına göre. orda yayın evi yayın tarihi eşleşmeleri de var onları değil YAYIN ADINA GÖRE göre. Kitap Listesini ben değişitirdim.Önceki konuda yazdım bir başka çalışma daha yapabilir misiniz diye yeni konu açmam önerildi. ihtiyacım olan çalışmayı örneklemek için bu şekilde yaptım

Sormak istediğim birkaç şey var
1 - yasaklı kitaplar sayfasında sıra nolar bazıları metin olarak girilmiş ve birleştirilmiş
-------- Formülle tanımlar sayfasına yeni sıra no listesi oluşturdum
2 - bu listenin tamammı yasaklı yani kırmızı yaparsak heryer kırmızı olacak bunu anlmadım
3- liste dısında kitap gelirse nasıl kayıt yapılacak. neye bakılacak
şimdilik bunları anlarsam bişeyler yapmaya çalışırım

Konu Sahibi
1.birleştirme yok sanki satır yüksekliği yüksek yapılmış
2.formda yazdığımız esnada yasaklı yayın varsa uyarı versin demek istedim.nasıl verirse versin fark etmez satır renklendirme de olur başka birşey de
3.bu liste ayda bir kaç kez güncelleniyor direk bunun üzerine yapıştırılıyor yani alta değil direk üzerine

Konu Sahibi
Balta azraep fdm çalışma kitabında koşullu biçimlendirme var onu m2 çalışma kitabında Sonuç sayfasında uygulayabilir miyiz işimi görür her hal böylece? ve resimdeki gibi düzenleyebilir miyiz.size zahmet

dener misiniz

Konu Sahibi
kitaplar olan sayfayı sildiğimde form bozuluyor diye silmedim bağlantısını nasıl kesiliyor bilmiyorum bu çalışmada orayla işim yok , form hiç çalışmadı, şöyle örnek olarak yasaklı yayın olan "atılım " yazdım yayın evi kısmı "eser adı" olarak yazıyor buraya giriş yapamıyorum, en sonuç sayfasında temizle ile formdaki "formu temizle" çalışmadı

ben hala sizin ne istediğinizi anlayamadım.
listeye gerek yoksa kitap kontrolü nasıl yapılacak
kitap isimlerini tek tek yazarak girecekseniz ki sanırım öyle olması gerek
bu seferde her seferinde girişlerde tek nokta bile farklı olsa yada büyük küçük yazılsa arama sonucu yanlış çıkar
benim yaptığım sizin uygulamanıza uymuyor
sonra tekrar uğraşmak zorunda kalıyoruz
siz nasıl yaptığınızı anlatırsanız örnek olarak ona göre çözmeye çalışıtım

Konu Sahibi
o kitap listesi halk kütüphanesinde olan onu zaten kontrol etmeyeceğim
benim istediğim yeni gelen kitapların kontrolü o listeyle ilgisi yok.
isimden kontrol edecek başka sistemde de böyle zaten
örnek olarak fdm çalışma kitabını gösterebilirim.siz o çalışma kitabına önceki gibi başka bir sayfa ekleyip form ile giriş yapabilirse sanırım kastettiğim olacaktır.

Ana sayfadan giriş yaptığım kitap-yayınevi-yıl verileri sonuç sayfasında oto kontrolünü istiyorum.fdm olan çalışma sayfasında yasaklı bir yayın adı girdiğimde kırmızı dolgu oluyor.bu sizin yaptığınızla birleştirmek istiyorum ben.fdm çalışma kitabına anasayfadan veri giriş yapılmış gibi olacak aslında. Siz formu yasaklı yayın listesine bağlayıp kontrol yapılıyorsa o daha mükemmel olur . umarım anlatabilmişimdir.
size zahmet vermediğim için kusura bakmayın

o kitap listesi halk kütüphanesinde olan onu zaten kontrol etmeyeceğim
benim istediğim yeni gelen kitapların kontrolü o listeyle ilgisi yok.
isimden kontrol edecek başka sistemde de böyle zaten
örnek olarak fdm çalışma kitabını gösterebilirim.siz o çalışma kitabına önceki gibi başka bir sayfa ekleyip form ile giriş yapabilirse sanırım kastettiğim olacaktır.

Ana sayfadan giriş yaptığım kitap-yayınevi-yıl verileri sonuç sayfasında oto kontrolünü istiyorum.fdm olan çalışma sayfasında yasaklı bir yayın adı girdiğimde kırmızı dolgu oluyor.bu sizin yaptığınızla birleştirmek istiyorum ben.fdm çalışma kitabına anasayfadan veri giriş yapılmış gibi olacak aslında. Siz formu yasaklı yayın listesine bağlayıp kontrol yapılıyorsa o daha mükemmel olur . umarım anlatabilmişimdir.
size zahmet vermediğim için kusura bakmayın
estafurullah zahmet demeyelim ne olduğunu anlamadım
şimdi sizin istediğinize göre formu ayarlamaya çalışırım

biraz yaptım doğru yolda mıyım bakar mısınız
sadece girişler şu an kayıt yapmıyor

Konu Sahibi
azraep evet çok güzel görünüyor. yayınevi kısmını boş geçebilir olsun lütfen çünkü o kısmı boş olan yasaklı yayını tespitte bulamayabilir, aşağıdaki kısım gerekli teslim durumun olanlar gerekli değil. FORM girişinde aşağıdakiler harici olmasına gerek yok diğerleri (tabloda olacak formda olmayacak). ,ihtiyaç duyduğumuz şeyleri yazayım

koğuşu kısmı fdm üzerine yaptığınız için B 10 gibi çıkıyor B BLOK-1-B 12 olmasına gerek duyuldu
kaydın işlendiği sayfada yazdırılacak alan "yıl" bölümüne kadar alan seçilebiliyor mu ve tablo kenarlık kısmı aktif olsa daha iyi olur

ADI SOYADIKOĞUŞUKİTAP ADIKİTABIN YAYINEVİYILNEREDEN GELDİĞİ

son hali

Konu Sahibi
azraep çok güzel olmuş yalnız tasnifi güncellediğimde koğuşu bulamıyor. birde büyük küçük harf duyarlı olmasa kodsuz oluyorsa yapar mınız? yasaklı listesi de güncelleniyor onu kontrol edemedim yenisi olmadığı için onu da düzeltirseniz bitmiş olacak inşaallah bir de :D şu kenarlıklar görünse ben görünür yaptığımda kalıyorsa o da tamam

1 - tasnif sayfasında isimler G , koğuşlar Q kolonunda olmalı.
küçük büyük ayrımı yok bende buluyor sizde nasıl bilmiyorum
resim eklerseniz anlamaya çalışırım
2 - kenarlılar kayıt yapınca otomatik ekleniyor
tüm sayfayı kenarlıkla doldurmak boş sayfa sayısını artırıyor
sorunlarınızı resim eklerseniz düzeltmeye çalışırım

Konu Sahibi
azraep çok çok teşekkür ederim yalnız bir küçük isteğim daha olacak hakkınızı helal edin çok emek verdiniz. resimlerde yazdım yapabilirseniz harika olacak

düzenlendi

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri