• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Yazıcıda yazdırma boyutları hk

muammercaylak78

Yeni Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2013 TR
Selamün Aleyküm degerli hocalarım yazdırma konusunda bir sıkıntı çekiyorum. daha öncede formda yardımcı olmustunuz. ekteki dosyada ETİKET VE KARGO diye iki sayfam var etiket sayfam sorunsuz çalışıyor. barkot yazıcımım var. etiket ve kargo etiket boyutları farklı. kargo etiket boyutunu ayarladım. kargo hazırla butonuna bastığımda bana yazıcı ayarlarını getirebilirmi veya direk belirlemiş olduğum kargo ayarını otomatik seçer mi. etiket kodu listviewde seçtigim gibi arka arkaya yazdırır mı.teşekkürler

Ekli dosyalar

Sizin sorunuzun cevabı ; makro.
Makro bilen üstatlarımız yardımcı olacaklardır.

Aleyküm Selam.
Konuyu anlamadım ama alttaki kod yazıcı ayarlar açıyor.Hangi userformda hangi butonda vs... işlem yapılacak onuda anlamadım ve zaten hatalardenda listviewlerein bazıları açılmıyor dosya yolundan galiba.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Son düzenleme:
hocam kusura bakmayın bir haftadır hasta yatıyordum. yeni bakmak fırsatı oldu. Aynen hocam dosya serverden görüyor ondan açmamıştır. deneyip tekrar döneceğim

Kargo Hazırla" butonuna tıklandığında önceden belirlediğiniz kargo etiket ayarlarını otomatik olarak seçebilirsiniz. Bunun için VBA kodunuzda şöyle bir yaklaşım kullanabiliriz sanırım;
HTML:
Kod:

ListView'den seçilenleri arka arkaya yazdırmak için;

HTML:
Kod:

Application.ActivePrinter = "Xprinter XP-470B" yazıcıyı yazdım. şöyle bir hata veriyor. kargo hazırla butonunun içindeki kodlarda kod çalışırken varsayılan yazıcı kayda alıp Xprinter XP-470B yazıya yönlendiriyordu işlem bitince tekrar varsayılan yazıcıyı seçiyordu. bundan dolayımı hata veriyor anlayamadım

Ekli dosyalar

• hata.PNG
    hata.PNG
    52.3 KB · Gösterim: 3
  • yazıcı.PNG
    yazıcı.PNG
    5.2 KB · Gösterim: 3
Geri