• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazdırma Sayfasını Önizleme Yapma ve Yazdırma Macrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Yazdırma sayfasını önce ön izleme yapma daha sonra eğer yazdırılacaksa yazıcıya değilse geriye ilgili butonun sayfasına geri döndürebilir miyiz?
Örnek bir sayfa ekledim. Örneği çoğaltarak Denetim sayfama 15-20 civarında buton koyacağım ilgili sayfaları ön izlemeye alsın ve yazdırılmayacak ise yazdırmadan denetim sayfasına geriye dönsün.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bir modüle yada denetim sayfa koduna yukardaki kodu ekleyin ve denetim sayfasına bir commandbutton ekleyip alttaki kodu yapıştırın.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Düğme kullanacaksanızda alttaki kodları denetim safasına ekleyip gerekli makro atamalarını yapın abey.
Direkt çıkartmak için PrintOut yapabilirsiniz.
Yada kodla yazdırma alanlarıda seçtirebilirsiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey mesaj 3 te vermiş olduğunuz kodları uyguladım. Kodlar Ön izlemeye alıyor acaba burada uyarı mesajı alabilir miyiz? Yazdırmak istiyorsanız evet Yazdırmak istemiyorsanız hayır a tıklamak gibi.
Evet e tıklayınca yazıcıya Hayır a tıklayınca ise Denetim sayfasına geriye dönüş yapsa.

Konu Sahibi
Dosya eklemeyi unutmuşum tekrar kodları uyguladığım şekli ile dosyayı ekliyorum.

İlgili kodu alttaki gibi değiştirin abey.
Önizlemeyi kapatınca soru sorar evet derseniz yazdırır.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey butonları ve sayfaları nasıl göstereceğiz? Mesaj 6 daki kodu modüle yapıştırdım görmüyor. Resmini de ekliyorum.

Abey denetim sayfa koduna ekleyin birde.
Bende gösteriyordu.
Akşam bakabilirim ancak.

Yani hangi kıdlar varsa hepsini denetim sayfası koduna ekleyin yada tümünü modüle

Refaz hocam hani 2 nolu mesajınızda “alttaki kodu yapıştırın” demişsiniz ya;
Bu kodu nereye yapıştıracağız
yazdir “KK1”

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey 11 nolu mesajınızdaki kodları sayfaya uyguladım ekteki dosyayı bir inceleme imkanınız var mı acaba?
Benim istediğim şöyle ki; Butona tıklayınca ön izleme sayfasına geçsin ve ön izleme sayfasında iken evet dersek yazsın ve denetim sayfasına geçsin. Hayır dersek yazıcıya göndermeden denetim sayfasına geçsin? Acaba olur mu?

Benim bildiğim önizlemede buton felan eklenmiyor.Bu yüzden önizlemede soru sordurtmuştum.

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey ön izlemede buton eklenmiyor ise kodları bu şekliyle kullanayım emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Sayın Refaz bey ön izlemede buton eklenmiyor ise kodları bu şekliyle kullanayım emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.
Önizlemede buton kullanılması olayı bence 0% abey :) Yinede bilmiyorum.
Bu şekilde kullanacaksanız o zaman zaten soru sormasına gerek yokki.Zaten orda yazdırmak isterseniz yazdıra basmanız yeterli.

Son düzenleme:
Birde şunu yazayım abey.Dosyanızdaki koda baktım KK1 sayfa koduna eklemişsiniz.Eğer bu şekilde diğer sayfalarada ekleyecekseniz alttaki kodu kullanabilirsiniz denemedim ama çalışması gerek kafadan yanlış yazmadıysam.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri