• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yazdırırken Sayfa Sayısı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba

Kendi bilgisayarımda, hem önizleme düğmesiyle hem de Ctrl+P ile baktığımda 2 sayfa görünen ve sadece bir miktar yazıdan ibaret olan excel dosyasını;
başkasının bilgisayarında yazıcıdan çıkartmak istediğimde 3 sayfa olarak göründü. Ve mecburen 3 sayfa olarak çıkarttım.
Vaktim olmadığı için neden dolayı böyle olduğuna bakamadım ve anlayamadım.

..

Kendi bilgisayarıma gelip tekrar baktığımda yine 2 sayfa olarak normal olarak görünüyordu.

Başka bilgisayarlarda yazıcıdan çıkartmak istediğimde yine aynı sorunla karşılaşırsam Excel'in hangi ayarına bakmalıyım?

Olması gereken:
Eğer kendi bilgisayarımda 2 sayfa görünüyorsa,
Bu dosyayı başkasının bilgisayarında yazıcıdan çıkartmak istediğimde de 2 sayfa görünmeli.

Herhangi bir kayma vs olmamalı.

Çözüm
Sayın hakki83,
Sayın SNNAY üstadın da belirttiği gibi yazıcı markalarının farklılığından kaynaklanmaktadır. Ancak, her ne kadar yazıcı markaları farklı olsa da yine de sizin 2 sayfa çıktı almanızın bir tek yolu var. Unutmayın bilgisayar sadece Baskı Önizleme'de gördüğünü basar. Çıktısını almak istediğiniz belgeyi, Baskı Önizleme'de 2 sayfa olarak gördüğünüz kendi bilgisayarınızda iken yazdırmak istediğiniz belgenin yukarıdaki Sayfa Düzeni araç çubuklarına tıkla. Onun altında Yazdırma Alanı diye bir seçenek var. Buradan o 2 sayfanın yazdırma alanını belirlersen senin istediğin o zaman olur.
Kolay gelsin. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Merhaba

Kendi bilgisayarımda, hem önizleme düğmesiyle hem de Ctrl+P ile baktığımda 2 sayfa görünen ve sadece bir miktar yazıdan ibaret olan excel dosyasını;
başkasının bilgisayarında yazıcıdan çıkartmak istediğimde 3 sayfa olarak göründü. Ve mecburen 3 sayfa olarak çıkarttım.
Vaktim olmadığı için neden dolayı böyle olduğuna bakamadım ve anlayamadım.

..

Kendi bilgisayarıma gelip tekrar baktığımda yine 2 sayfa olarak normal olarak görünüyordu.

Başka bilgisayarlarda yazıcıdan çıkartmak istediğimde yine aynı sorunla karşılaşırsam Excel'in hangi ayarına bakmalıyım?

Olması gereken:
Eğer kendi bilgisayarımda 2 sayfa görünüyorsa,
Bu dosyayı başkasının bilgisayarında yazıcıdan çıkartmak istediğimde de 2 sayfa görünmeli.

Herhangi bir kayma vs olmamalı.
Bir bilgisayarda tanımlı olan yazıcı farklı, diğer bilgisayarda kullanılan yazıcı farklıysa sayfa boyutları veya kenar boşlukları değişebilir.Diğer bilgisayardaki varsayılan yazıcı sayfa kenar boşlukları veya baskı çözünürlüğü açısından farklılık gösteriyor olabilir.
Başka yazıcıdan çıktı almanız gerekiyorsa ve ayarlarına ulşama şansınız olmuyorsa belgenizi PDF olarak kaydedin ve çıktıyı bu şekilde alınız.

Sayın hakki83,
Sayın SNNAY üstadın da belirttiği gibi yazıcı markalarının farklılığından kaynaklanmaktadır. Ancak, her ne kadar yazıcı markaları farklı olsa da yine de sizin 2 sayfa çıktı almanızın bir tek yolu var. Unutmayın bilgisayar sadece Baskı Önizleme'de gördüğünü basar. Çıktısını almak istediğiniz belgeyi, Baskı Önizleme'de 2 sayfa olarak gördüğünüz kendi bilgisayarınızda iken yazdırmak istediğiniz belgenin yukarıdaki Sayfa Düzeni araç çubuklarına tıkla. Onun altında Yazdırma Alanı diye bir seçenek var. Buradan o 2 sayfanın yazdırma alanını belirlersen senin istediğin o zaman olur.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın hakki83,
Kralım hocam teşekkürler bilgileriniz için, memnuniyetle dönüş yaparım fakat bu başka bilgisayarda yazdırma durumu yine olduğu zaman yapabilirim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri