• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü yatay tablodaki bazı verileri dikeye çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

egemir

Yeni Üye
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
merhaba,
ekteki tablomda bazı verileri dikey aolarak getirmek istiyorum
yardımcı olursanız sevinirim

Konu Sahibi
daha önce bu konuda yardımcı olmuştunuz tekrar yardımcı olursanız sevinirim
ay aralıklarını renklerle ayırdım aylar aylar sutununa gelecek aylara ait verileride renklerle ayırmış olduğum sutunlara doldurmam gerekiyor.

Konu Sahibi
HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

30-34 arası yatay veriyi dikeye çevirmem gerekiyor ama yapamadım
yardımcı olurmusunuz lütfen teşekkür ederim

Transpose ile oluyor normalde bildiğim ters çevirme işlemi.Ama doyanızdan bişey anlamamıştım.Eğer kriter felan olmayacaks kolay gibi.Tabii transposeyi denemek gerek ama şimdilik zamanım yok.

Konu Sahibi
Transpose ile oluyor normalde bildiğim ters çevirme işlemi.Ama doyanızdan bişey anlamamıştım.Eğer kriter felan olmayacaks kolay gibi.Tabii transposeyi denemek gerek ama şimdilik zamanım yok.
macro ile yapmam gerekiyor.
dosya içerisinde tabloya göre ocak-aralık arası olan veriler var kimisi adet kimisi fiyat vs.aylar yatay olarak girilmiş dolasıyla her ocak-aralık olan hücre aralığını bir sutun içirisine getirmem gerekiyor renklere boyayarak ayırdım o alanları

Konu Sahibi
macro ile yapmam gerekiyor.
dosya içerisinde tabloya göre ocak-aralık arası olan veriler var kimisi adet kimisi fiyat vs.aylar yatay olarak girilmiş dolasıyla her ocak-aralık olan hücre aralığını bir sutun içirisine getirmem gerekiyor renklere boyayarak ayırdım o alanları
özetle;
dosyada sutuna cevirmek istediğim alan aralığı dosyada diğer alanlar aynı kalacak
aylar kısmı hedef sayfasında AA sutuna gelecek
KAYNAK sayfasında AA:AL aralığı=HEDEF sayfasında AB sutununa gelecek
KAYNAK sayfasında AN:AY aralığı=HEDEF sayfasında AD sutununa gelecek
KAYNAK sayfasında BA:BL aralığı=HEDEF sayfasında AF sutununa gelecek
KAYNAK sayfasında BM:BX aralığı=HEDEF sayfasında AG sutununa gelecek
KAYNAK sayfasında BY:CJ aralığı=HEDEF sayfasında AH sutununa gelecek

Makro kaydet ilede kodları alabilirsiniz.
Mantık şu;
Kopyalanacak alanları kopyalayın.Kopyalanacak yere gidip sağ tıklayıp özel yapıştır gibi yer olması gerek ve orda yanılmıyorsam devrik dönüşüme tıklayın.
Tabii döngü ilede olur yada örnek application.transpose(range("A1:c1")) gibl.
Kodu tamamen uydurdum böyle kısa yoldan olur ama yanlış yazmış olabilirim denemeden.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri