• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yaklaşan tarih için hatırlatma maili iletme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

edizberk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir üzerinde çalışmış olduğum bir takip listem var ve bunu ekte sizlerle paylaşıyorum. Bu liste ile "B" sütununda bitiş tarihi olan tarihe göre "C" sütununa kaç gün kaldığı aktarılmaktadır. İnternetten bulduğum açık kodlar ile de "C" sütununda 15 gün altında kalan değer kopyalanıp belirlemiş olduğum maillere hatırlatma maili atılmaktadır. Bu makroyu bir tuşa atamak yerine excel açıldığında mail atması için ayarladım. Sorunum tam olarak burada başlıyor aslında. 15 gün şartını sağlayan satırlar olduğunda excel açılışta sorunsuz maili iletiyor ancak bu şart sağlanmadığında 1. satırda yer alan başlıkları kopyalayıp mail atıyor.

Yukarıdaki bilgilerin ışığında mümkünse sizden şöyle bir destek talebim olacaktır; "15 gün şartını sağlayan satırlar olduğunda ilgililere mail at, 15 gün şartını sağlamayan satırlar olduğunda mail atma". Bu koşulu sağlayabilmem için destek olabilecek arkadaşlar, abiler varsa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Merhaba,
Bu satırın üstüne ;
HTML:
Kod:

BU kodu ekleyin.
HTML:
Kod:
Ali Bey,

Zaman ayırıp destek olduğunuz için teşekkür ederim. Ancak eğerli ifadeyi belirttiğiniz satıra eklediğimde hata alıyorum. Bu ifadeyi herhangi bir noktada end if ile sonlandırmalıyım? Yoksa exit sub dediğimizde bu ifadeyi kapatmış mı oluyoruz?

Merhabalar

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Merhabalar

HTML:
Kod:
Hocam,

Desteğiniz için teşekkür ederim. Makro tam olarak hayal ettiğim hale geldi. Yalnızca bir sorun var mail atılmadığı taktirde c sütununa atadığı filtreyi kaldırmıyor o yüzden tablo boş gözüküyor. Onun içinde ben ayrı bir butona makro atayıp bu sorunu kendimce çözdüm. Ekte güncel exceli paylaşıyorum. İhtiyacı olabilecek arkadaşlarım güncel dosyadan yararlanabilirler.

Konunun kilitlenmesi konusunda desteğinizi rica ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri