• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü XLS Dosyalarını XLSX Formatında Kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

MUSTAFAA

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Makro ile .xls dosyalarını .xlsx olarak kaydetmek istiyorum yapılırmı bu şekilde birşey ?

xlsm yada xlsb uzantılı kaydedebilirsiniz diye biliyorum

Merhabalar,

Makro ile .xls dosyalarını .xlsx olarak kaydetmek istiyorum yapılırmı bu şekilde birşey ?
Makrolu dosyanız üzerinden farklı bir xls dosyasını xlsx yapmak istiyorsanız oluyor. Fakat içinde makro barındıran xls dosyasını xlsx olarak kaydedemezsiniz. Öncelikle dosyanızın makro içerip içermediğinin bilgisini paylaşmanız gerekiyor.

Konu Sahibi
Herhangi bir makro içermemektedir o dosyalar sapden çektiğim doyaları xls formatıyla kaydedebiliyorum bi xlsx e çevirmem gerekli yani ama çalıştırmak istediğim makro dosayasında sap kodları var gidiyor xls olarak doyaları indiriyor

bu inen dosya kapalı olarak mı farklı kaydedilecek yoksa açıkken mi?

Konu Sahibi
İkiside olur bana dosya kapalı olarak biryerde iniyir sonrasında o dosyayı açıp farklı kaydetti yapabilir

aşağıfaki kod ile önce açılır sonra farklı formatta kaydedilip kapatılırHTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
aşağıfaki kod ile önce açılır sonra farklı formatta kaydedilip kapatılırHTML:
CSS:
Bu dediğiniz kaydetmektedir ama yine açarken metin olarak görmekte sayı olanları el ile kaydettiğimde sayı olarak görmekdedir.
ekte örnek bir doya göndermekteyim.
1665985628783.png

Konu Sahibi
Ekli dosyalarda ve bu dosyaların xlsx dönüşümlerinde yukarda resimdeki gibi bir sorunla karşılaşmadım

Konu Sahibi
wb.SaveAs Filename:="d:\Desktop\Yeni klasör\Data1_hy", FileFormat:=51

Burdaki _hy birşey ifare etmektemidir?

Konu Sahibi
1665999660029.png
.xls doyasını açarken bu uyarıyı alıyorum sonrasında açıyor .xlsx olarak kaydediyor ama sayı olanları metin olarak görmektedir.

dönüştürüğüm dosyada ekte yer almaktadır

Dosyalarınız aslında bir excel dosyası değil.
Farklı kaydet dediğinizde Unicede Metin (.txt) olduğunu göreceksiniz.
SAP kodlarınızı gözden geçirin. Text dostasının uzantısı (txt) zorla xls olarak değiştirilmiş gibi görünüyor.

indirdiğiniz dosyalar sorunlu olabilir mi?
bu uyarıyı veriyorsa sorun ondan kaynaklanıyor olabilir

Konu Sahibi
Dosyalarınız aslında bir excel dosyası değil.
Farklı kaydet dediğinizde Unicede Metin (.txt) olduğunu göreceksiniz.
SAP kodlarınızı gözden geçirin. Text dostasının uzantısı (txt) zorla xls olarak değiştirilmiş gibi görünüyor.
evet hocam txt olarak kaydedılıyor ama elle veya sap içinde xls kaydetmede vardır.

Ekteki dosyayı xls dosyalarınızın aolduğu klasöre kopyalayıp çalıştırınız.

HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri