• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Word belgesinde VBA ile yedek alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDAL

Gold Üye
Aldığı beğeni
51
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
21 Mart 2026
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhaba,

Makro içeren bir Word belgesinde dosyayı her kapatmamda benim belirteceğim klasör içerisine yedek almasını istiyorum.
Bu konuda uzman hocalarımızın yardımlarını bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Word belgenizi açın.
Klavyeden Alt + F11 tuşlarına basarak VBA Düzenleyicisini açın.
Proje Gezgini penceresinde (sol tarafta), ilgili Word belgenizin proje adına tıklayın ve Microsoft Word Nesneleri altında bulunan ThisDocument öğesine çift tıklayın.Açılan kod penceresine aşağıdaki kodu yapıştırın.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu makro, belgenin kendisinde saklanmalıdır.

"C:\Yedekler\WordYedekleri\"satırındaki klasör yolunu, yedeklerinizi kaydetmek istediğiniz klasörün tam yolu ile değiştirmelisiniz. Klasörün önceden var olduğundan emin olun.
  1. VBA Düzenleyicisini kapatın ve Word'e geri dönün.
  2. Dosya > Farklı Kaydet seçeneğine gidin.
  3. Kayıt Türü (Save as type) olarak mutlaka "Word Makro İçerebilen Belge (*.docm)" seçeneğini seçin. (Standart DOCX dosyaları makroları kaydedemez.)
  4. Belgenizi kaydedin.

asıl.docm dosyasını açın, değişiklik yapın ve kapatın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yukrıdaki dosya yolunu kod modülünde kendinize uyarlayın.

Konu Sahibi
Teşekür ederim. Hocam bu işlemde sürekli üzerine kayıt yapıyor yeni yeni tarihli yedek kayıtları oluşturmuyor. Bu özellik zaten wodrd ün kendi yapısında var.

Konu Sahibi
Hocam buraya; ActiveDocument.SaveAs FileName:=ActiveDocument.Path & "\Yedek\" & format(now,"ddmmyy_hh_mm")& "kopya.docm"
dosyanın tam yolunu mu yazacağım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri