• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İş yatırımdan bilanço verisi almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDALOZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
32
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba, ekteki dosyayı Alicimri üstadımız yaptı, istediğim gibi oldu, öncelikle tekrar teşekkür ederim.
sayfa2 deki B1 hücresine listeden hangi kodu seçersem ona ait sayfada bulunan bilanço verilerini sayfa1 e getiriyor.(ekteki resimdeki Bilanço yazısı ve sonrasını)
Olabiliyorsa ekte resimde görülen tarih/dönem bilgilerini de manuel girsem onlara göre verileri getirebilir mi?
Örneğin ekteki resimde görülen dönemler 2024/9 , 2024/6, 2024/3 ve 2023,12, bunlar siteye girildiğinde ilk çıkan veriler, ben sayfa2 de kod ile beraber tarih ve dönemleri de girsem mesala 2021/12, 2021/9, 2021/6 ve 2021/3 gibi ilgili kodun benim belirlediğim dönemlerine ait verilerini getirebilir mi?
Teşekkürler
1731928077829.png

Ekli dosyalar

• BILANCOAL.xlsm
    38.5 KB · Gösterim: 19
Merhaba, ekteki dosyayı Alicimri üstadımız yaptı, istediğim gibi oldu, öncelikle tekrar teşekkür ederim.
sayfa2 deki B1 hücresine listeden hangi kodu seçersem ona ait sayfada bulunan bilanço verilerini sayfa1 e getiriyor.(ekteki resimdeki Bilanço yazısı ve sonrasını)
Olabiliyorsa ekte resimde görülen tarih/dönem bilgilerini de manuel girsem onlara göre verileri getirebilir mi?
Örneğin ekteki resimde görülen dönemler 2024/9 , 2024/6, 2024/3 ve 2023,12, bunlar siteye girildiğinde ilk çıkan veriler, ben sayfa2 de kod ile beraber tarih ve dönemleri de girsem mesala 2021/12, 2021/9, 2021/6 ve 2021/3 gibi ilgili kodun benim belirlediğim dönemlerine ait verilerini getirebilir mi?
Teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 30326
Alicimri hocam, müsait olunca bakacaktır.

Sn ZaLim arada bakıyorum ama web den veri çekmede bu kadar ayrıntıya girecek kadar bilgim yok.

Buradaki Mali Tablolar kısmındaki Bilanço bilgisi çekilecek değil mi? Sayfa1 deki veriler sayfa2 B1 hücresi değişince silinecek ve yerine yenileri gelecek. Doğru mu anladım? Akşam bakıp yazarım inşallah.

Bu sayfadan günün bilanço verilerini alınmasında sorun yok.
Siteden, ERDALOZ alıntıda belirttiği gibi geçmiş tarihler ve dönemlerine ait verilerin gelmesini istiyor

Site asp yapısında yani comboboxlarda yapılan her değişiklik ayrı bir sorguyu tetikliyor. Bunun için ya Selenium kullanıp sorguyu manüple edeceksiniz -ki şahsen Selenium'u asla kullanmam- ya da sorguları tetikleyen javascripti inceleyip oluşturduğu linki kullanacaksınız. Fikir olarak paylaşmış olayım ne yazık ki vakit darlığından inceleme fırsatım yok kahve molamda 2 konuya bakabildim.

Sn Ali ÖZ Sonucu ben de merak ediyorum
Kodlardaki
"2024/1","2024/2" ,"2024/3" ,"2024/4" >>>>"2023/1","2023/2" ,"2023/3" ,"2023/4" şeklinde değiştirince gelen veriler değişmiyor.

Son düzenleme:
Ekli Dosyayı deneyiniz.
Çalışma kitabı ilk açıldığında öncelikler dönemleri S1 den başlayarak alta doğru alıyor. D2:E2:F2:G2 hücrelerinde açılır kutu ile ilgili dönemleri seçmeniz için. Buradan dönemleri seçip firmayı seçerek deneyin.

Ekli dosyalar

• ISYATIRIM BILANCO AL.xlsb
    42.5 KB · Gösterim: 10
Ekli Dosyayı deneyiniz.
Çalışma kitabı ilk açıldığında öncelikler dönemleri S1 den başlayarak alta doğru alıyor. D2:E2:F2:G2 hücrelerinde açılır kutu ile ilgili dönemleri seçmeniz için. Buradan dönemleri seçip firmayı seçerek deneyin.
merhaba, yazdığınız şekilde seçimleri yapıp ardından firmayı seçiyorum ama işlem yapmıyor yani veri getirmiyor, bilmediğimden yazıyorum; dosya uzantısının farklı olması ya da benim kullandığım excel'in 2016 ingilizce versiyon olması ile alakalı olabilir mi? teşekkürler.

Hayır excel sürümünüz veya dili ile ilgisi yok. sebeplerini 8. mesajımda belirttim. Yılsonu işlemlerinin hızlanması ve proje yoğunluğundan benim detayları inceleme fırsatım yok ne yazıkki.

Merhaba,
Ekli dosyayı inceleyin lütfen.Güzel bir konuydu,biraz uğraşmak bana da iyi geldi.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• BILANCOAL (1).xlsm
    89.7 KB · Gösterim: 5
Son düzenleme:
Merhaba Ali ÖZ ,
VBA hiç bilmeyen ve konuya ilgi duyup çözümler merak eden birisiyim.
Örneğin ISCTR hissesi ile ilgili veri - var olmasına rağmen - gelmiyor. Herhangi bir hata da dönmüyor.
Kontrol edebilir misiniz ?

Merhaba,
ISCTR koduna ait webservis hizmetinde veri olmadığı için response boş dönüyor.Ekran görüntüsünde işaretledim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-12-03 111115.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-03 111115.png
    69.6 KB · Gösterim: 7
Merhaba,
jsontext verisi hatalı olabilir.Sorgulama yaptığınız kriterleri paylaşabilir misiniz.
evet benden kaynaklı olmuş ancak başka sorun buldum, sitede veri olmasına rağmen banka ya da sigorta şirketlerinin kodları yazıldığında hiç bir veri almıyor, örneğin; AKBNK, AKGRT, ANSGR, TSKB gibi, benim örnek koyduğum dosyada bu hisselere ait veri geliyor ancak orada da dönemleri belirleyemiyorum, emeğinize sağlık.

Merhaba,

banklar gibi yapılan finansal grupları farklı yerde tutuluyor.
Kodda yer alan bu bolümden ekleme çıkarma yapabilirsiniz.Detaylı incelemek gerekir farklı durumlar da olabilir.

If firma = "AKBNK" Or firma = "AKGRT" Or firma = "ANSGR" Or firma = "TSKB" Or firma = "ISCTR" Then
finansalgrup = "UFRS_K" 'bankalar
Else
finansalgrup = "XI_29" ' diğer
End If

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri