• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü webden bilanço verisi almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDALOZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba,

sitesine girdiğimde görülen sekmelerden
Mali Tablolara
bastığımda link sonunda yazan "YKBNK" koduna ait şirketin mali tabloları ekrana geliyor.
ve ben bunu web den al yardımı ile excele yansıtabiliyorum. ancak bu sadece bu şirket ile ilgili oluyor, orada güncelleme olduğunda ve bende exceli açtığımda güncelleyebiliyorum.
benim yapmak istediğim ise sondaki şirket kodunu değiştirdikçe verilerinde değişmesini sağlamak, bunu nasıl yapabilirim?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1731672613572.png
    1731672613572.png
    37.7 KB · Gösterim: 6
Sayın ERDALOZ,
Anladığım bir konu değil. Ama mantığımı kullanıyorum ; YKBNK kodu gibi eğer diğer kodlar elinizde ise bir excel çalışma sayfasına ' bunların listesini yapın. Bir de buton. AÇ VE GÜNCELLEŞTİR butonu. Eğer olursa tabii. Makro bilen üstatlarımızın yardımıyla sayfayı açtırın ve güncelleştirin. Olur demiyorum. Olur mu bilmiyorum. Eğer olursa diyorum. Kolay gelsin.

Linkten gelen birçok tablo var. sizin kullandığınız / istediğiniz bu mu ?
1731694742438.png

Eğer siteye manuel giriyorsanız, daha kolay girmeniz için basit bir örnek ekliyorum. Daha değişik bir durum varsa adresin sonuna şirket kodunu benzer şekilde ekleye bilirsiniz.
B1 hücresinde şirket kodunu değiştirin o şirket sayfası açılacaktır.
Kod sayfanın kod modülünde

Ekli dosyalar

• dene.xlsm
    26.5 KB · Gösterim: 4
İlgili şirketin bilanço verilerini webden alma konusunda örnek.
Sayfa2'de B1 hücresinde seçilene göre.

Ekli dosyalar

• dene.xlsm
    38.5 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri