• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Voltcraft Datalarını Grafiğe Çevirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Adem Helvacı

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Herkese Merhaba;
Tanıyanlar bilirler teknolojik ürünlerde elimden geldiğince bazı testler uygulayıp sonuçları halka paylaşıyorum.
Tüketim verileri için bugüne kadar Voltcraft EL4000 model ürün kullanıyordum ve Voltsoft yazılımı ile bana istediğim tüm veriyi istersem rakam, istersem grafik şeklinde zaten veriyordu.

Şunun gibi düşünün (ki zaten biliyorsunuzdur)
1723187292586.png

Sorun şu ki yeni kullanmaya başladığım aynı üreticinin SEM5000 modelinde bana veriyi sadece şu aşağıdaki şekilde veriyor ve EL4000 de olduğu gibi bir program desteği de yok. 740 satır boyunca veriler bu şekilde ancak bunu ben grafiğe dökemiyorum.

1723187387114.png

İşte bu noktada siz kıymetli dostlardan destek istemek aklıma geldi.
Bu verileri grafiğe nasıl dökebiliriz acaba?

Kontrol etmek isteyen olur düşüncesi ile SEM5000 içerisinden çıkanları şuraya ekledim.
Sevgi ve saygılarımla

Çözüm
Evet bunun gibi. yani genel anlamda bizim takip ettiğimiz kısımlar grafik analizlerde nerede pik yapmış, neden yapmış, yaptığı esnada kaç watt anlık tüketim görmüş, ne kadar süre orada kalıp ne zaman geri düşmüş vs şeklinde.

Tabi Excell konusunda benim sizin bildiklerinizi bilmem mümkün değil, SEM5000 kullanmaya devam ettikçe her veri çekişimde bu sorunu yaşayacağım belli oldu o nedenle nasıl yapıldığını sizlerden öğreneyim istedim.
İnceleyiniz. indireceğiniz gifte nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
excel de veri çokluğu nedeniyle sorun çıkabiliyor.
istatik programları işinizi görebilir ama genelde pahalı oluyorlar

Sanırım böyle bir şey istiyorsunuz
Evet bunun gibi. yani genel anlamda bizim takip ettiğimiz kısımlar grafik analizlerde nerede pik yapmış, neden yapmış, yaptığı esnada kaç watt anlık tüketim görmüş, ne kadar süre orada kalıp ne zaman geri düşmüş vs şeklinde.

Tabi Excell konusunda benim sizin bildiklerinizi bilmem mümkün değil, SEM5000 kullanmaya devam ettikçe her veri çekişimde bu sorunu yaşayacağım belli oldu o nedenle nasıl yapıldığını sizlerden öğreneyim istedim.

İnceleyiniz. indireceğiniz gifte nasıl hazırlandığı anlatılıyor.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Voltcraft-SEM5000__202407__power.xlsx
    2.1 MB · Gösterim: 11
Çözüm
Sorun şu ki yeni kullanmaya başladığım aynı üreticinin SEM5000 modelinde bana veriyi sadece şu aşağıdaki şekilde veriyor ve EL4000 de olduğu gibi bir program desteği de yok. 740 satır boyunca veriler bu şekilde ancak bunu ben grafiğe dökemiyorum.
4 sütun veri tek sütunda birleştirilmiş.
Muhtemelen csv.
Siz bu 740 satır veriyi bir excel dosyasına ekleyin ve yayınlayın.
İlk etapta bu veriler ilgili sütun başlıklarına göre ayıklanır veri türleri ayarlanır analize ve grafiğe uygun hale getirilir.
Önce bu aşamayı geçmeliyiz ki esas sorunuza kafa yorabilelim.
Kolay gelsin.

Verileri Excel'e alırken noktalar, virgüller nedeni ile format sorunları oluşuyor.
Örnek resminizin 12. Satırındaki veriler aşağıdaki gibi mi olması gerrkiyor
1.07.2024​
00:01​
0,1040

Herkese desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Gerçekten büyük bir çözüm sundunuz bana, var olunuz. 🙏

tam olarak neyin nasıl yapılmasını istediğinizi anlamadım ama dilerim işinize yarar.
temel mantık şu: alt klasördeki tüm CSV dosyalarındaki verileri alıp excele eklediği yeni sayfalara aktarıp grafiklerini çiziyor
tüm verilerin Tarih, zaman ve ek 2 sütundan oluşan 4 sütunluk veri kümelerinden oluştuğu varsayılmıştır
1 - CSV dosyasından veri çekme kodu içinde grafik çizme yordamını da çalıştırıyor
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
2- grafik kodu
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• SEM5000 Veriler_Grafik_hy.zip
    446.3 KB · Gösterim: 6
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri