• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veriyi istenilen şekilde çekmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

meto343

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2021 EN
Konu Sahibi
Selamlar, elimde farklı grid noktalarına ait yıllık sıcaklık ve yağış değişimleri var ve ben spesifik olarak bazı ayların verilerini hesaplatmak istiyorum. Manuel olarak yapılıyor ancak 70 yıllık bir veri olduğu için çok uzun sürüyor. Kış ayı ortalaması için mesela 1,2 ve 12. ayın verilerinin ortalamasının çıktısını almak istiyorum aşağıdaki resimdeki gibi (sütun bilgisi) aşağıya doğru akan yılların aylarında bu veriyi aşağı çekince otomatik olarak alabileceğim bir yöntem var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.veriler.png

öncelikle örnek dosya yüklemelisiniz. Ayrıca taleplerinizi teferruatlı şekilde belirtmelisiniz. Mesela bu seçim yapılırken Yıl değerleri ile beraber sorgulanacak mı gibi

Konu Sahibi
İlginiz için teşekkürler,
Dosyanın linki:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

yapmam gereken şu:

4 parça için her yılın ortalama değerlerini hesaplamalıyım.

ilki, temp4.5&8.5 ve preci4.5&8.5 için genel yıllık ortalama değeri:
suvcw7w.png

Diğerleri kış ve yaz ayları ortalaması hesaplamaları, kış için ne demek istiyorum:
l5b6d7r.png

ve yaz için:
gqqysx0.png

Yapmak istediğim, bunu manuel olarak değil, aşağıdaki gibi otomatik olarak aşağı sürükleyerek yapmak ve tabloyu doldurmak:
44nil8c.png

Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum...

Kontrol eder misiniz

Ekli dosyalar

Çözüm
Alternatif olsun Makro çözüm

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri