Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu dosyadan veri almak kolay da sizin esas dosyanızın yapısını bilmek lazım. Mesela;
1 Esas dosyanın adı nedir?
2 Yapıştırılacak sayfa adı nedir?
3 O sayfada hangi hücreye yapıştırılacak?
4 veri.csv dosyasında A sütunu operatör, B sütunu boş, C sütunu KOLİ, D sütunu boş, E sütunu MÜŞTERİ SAYISI, F sütunu boş, G sütunu BÖLÜM
bu yapı aynen korunacak mı?
5- veri.csv dosyasında 3. satırdaki başlıklarda boşluklar mevcut. Yani "BÖLÜM" yerine "BÖLÜM " yazılmış. Bu tip yazım hataları makro ve formüllerde problem çıkarır.
Sayın parspars madde madde 4 soru sordum. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsiniz...
Anladığım kadarıyla veri.csv dosyası sistemden aldığınız dosya.
Ana dosyanızı ekler misiniz?
ana dosyayı ekledimSayın parspars madde madde 4 soru sordum. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsiniz...
İncelediniz mi dosyayı nasıl yapabilirim acaba ?Sayın parspars madde madde 4 soru sordum. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsiniz...
operatör -koli sayısı-müşteri sayısıRapor sayfasına, gönderdiğiniz dosyadaki bilgilerden hangi başlıklar hangi kriter esas alınarak aktarma yapılacak
Teşekkür ederim ama istediğim tam olarak biraz daha farklı yinelenen verileri toplamı olocak mesela pivotla yapıyorum ama mağaza adını 1 kere saymıyor aynı ismi tekrar sayıyor her satırda onu nasıl yapabilirimAnladığım kadarıyla dosyanızı oluşturdum.
kolay gelsin
Teşekkür ederim ama istediğim tam olarak biraz daha farklı yinelenen verileri toplamı olocak mesela pivotla yapıyorum ama mağaza adını 1 kere saymıyor aynı ismi tekrar sayıyor her satırda onu nasıl yapabilirim
pivotta :
satırlar-operatör
değerler:koli
değerler:müşteriadı
yapınca oluşuyor tablo ama operatör mağaza sayısı yanlın çıkıyor eğer satırlara eklersem alt satırda çıkıyor ama tek tek saymak gerekiyor bunu kısayolunu arıyorum
Örnek rapor şekliörnek olması gerekenleri bir dosyayla paylaşırsanız daha rahat halledebiliriz.
Örnek rapor şekli
operatör | koli | mağaza sayısı |
AK | 1080 | 13 |
Farklı operatörler aynı mağazayı topluyor.o nedenle her operatör için mağaza adı sayılması lazım mağaza sayısıda aynı zaten ben sayı olarak istiyotum toplamı zaten
operatör koli mağaza sayısı AK 1080 13
operatör tamam
koli csv dosyanızdaki koli sütünunun ilgili tarihe ve operatör adına göre toplamı
mağaza sayısı dediğiniz alan bir önceki dosyanızda müşteri sayısı idi onun toplam sayısı ilgili tarihe ve operatör adına göre farklı olan csv dosyanızdaki Müşteri adı sütünunda benzersiz olanlar mı ?
akşam bakacağım inşallahFarklı operatörler aynı mağazayı topluyor.o nedenle her operatör için mağaza adı sayılması lazım mağaza sayısıda aynı zaten ben sayı olarak istiyotum toplamı zaten