• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verileri diğer sayfaya raporlama nasıl yapabilirim ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

parspars

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
ekteki dosyamdaki verilerimi kendi rapor sayfama makro ve vba yardımıyla tek tuşla çekek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?

Ekli dosyalar

• veri.csv
    650 bayt · Gösterim: 12
Bu dosyadan veri almak kolay da sizin esas dosyanızın yapısını bilmek lazım. Mesela;
1 Esas dosyanın adı nedir?
2 Yapıştırılacak sayfa adı nedir?
3 O sayfada hangi hücreye yapıştırılacak?
4 veri.csv dosyasında A sütunu operatör, B sütunu boş, C sütunu KOLİ, D sütunu boş, E sütunu MÜŞTERİ SAYISI, F sütunu boş, G sütunu BÖLÜM
bu yapı aynen korunacak mı?
5- veri.csv dosyasında 3. satırdaki başlıklarda boşluklar mevcut. Yani "BÖLÜM" yerine "BÖLÜM " yazılmış. Bu tip yazım hataları makro ve formüllerde problem çıkarır.

evet dosya bu birinci sayfaya sistemden alınan veriler gelecek 2.sayfaya rapor gelecek şekilde ayarlamak stiyorum sistem verileri bu şekilde veriyorama bana günlük rapor lazım
Bu dosyadan veri almak kolay da sizin esas dosyanızın yapısını bilmek lazım. Mesela;
1 Esas dosyanın adı nedir?
2 Yapıştırılacak sayfa adı nedir?
3 O sayfada hangi hücreye yapıştırılacak?
4 veri.csv dosyasında A sütunu operatör, B sütunu boş, C sütunu KOLİ, D sütunu boş, E sütunu MÜŞTERİ SAYISI, F sütunu boş, G sütunu BÖLÜM
bu yapı aynen korunacak mı?
5- veri.csv dosyasında 3. satırdaki başlıklarda boşluklar mevcut. Yani "BÖLÜM" yerine "BÖLÜM " yazılmış. Bu tip yazım hataları makro ve formüllerde problem çıkarır.

Sayın parspars madde madde 4 soru sordum. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsiniz...
Anladığım kadarıyla veri.csv dosyası sistemden aldığınız dosya.
Ana dosyanızı ekler misiniz?

Ekli dosyalar

• rapor.zip
    660.9 KB · Gösterim: 12
Sayın parspars madde madde 4 soru sordum. Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsiniz...
ana dosyayı ekledim
1 Esas dosyanın adı nedir? csv
2 Yapıştırılacak sayfa adı nedir?veri
3 O sayfada hangi hücreye yapıştırılacak?1 sayfaya veriyi yapıştırıp sonra tabloya otamatik eklemesini istiyorum
bu yapı aynen korunacak mı? evet
5- veri.csv dosyasında 3. satırdaki başlıklarda boşluklar mevcut. Yani "BÖLÜM" yerine "BÖLÜM " yazılmış. Bu tip yazım hataları makro ve formüllerde problem çıkarır. Düzenleyebililrsiniz problem olmaz

İncelediniz mi dosyayı nasıl yapabilirim acaba ?

Rapor sayfasına, gönderdiğiniz dosyadaki bilgilerden hangi başlıklar hangi kriter esas alınarak aktarma yapılacak

Resmini eklediğiniz örnek ile yüklediğiniz örnek uyuşmuyor. isteklerinizi anlayamıyorum

yüklediğim dosya veriordan çekilecek bilgiler buraya başlıkları bu resimdekiler

rapor dosyası var csv sistemden alınan ben bu tabloya otamatik veri çekmek istiyotiyorum ama sadece bu başlıkları

Anladığım kadarıyla dosyanızı oluşturdum.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

• veri.xlsm
    2.6 MB · Gösterim: 7
Anladığım kadarıyla dosyanızı oluşturdum.
kolay gelsin
Teşekkür ederim ama istediğim tam olarak biraz daha farklı yinelenen verileri toplamı olocak mesela pivotla yapıyorum ama mağaza adını 1 kere saymıyor aynı ismi tekrar sayıyor her satırda onu nasıl yapabilirim
pivotta :
satırlar-operatör
değerler:koli
değerler:müşteriadı
yapınca oluşuyor tablo ama operatör mağaza sayısı yanlın çıkıyor eğer satırlara eklersem alt satırda çıkıyor ama tek tek saymak gerekiyor bunu kısayolunu arıyorum

Teşekkür ederim ama istediğim tam olarak biraz daha farklı yinelenen verileri toplamı olocak mesela pivotla yapıyorum ama mağaza adını 1 kere saymıyor aynı ismi tekrar sayıyor her satırda onu nasıl yapabilirim
pivotta :
satırlar-operatör
yapınca oluşuyor tablo ama operatör mağaza sayısı yanlın çıkıyor eğer müşteri adını satırlara eklersem alt satırda çıkıyor ama tek tek saymak gerekiyor bunu kısayolunu arıyorum

örnek olması gerekenleri bir dosyayla paylaşırsanız daha rahat halledebiliriz.
pivotta :
satırlar-operatör
yapınca oluşuyor tablo ama operatör mağaza sayısı yanlın çıkıyor eğer satırlara eklersem alt satırda çıkıyor ama tek tek saymak gerekiyor bunu kısayolunu arıyorum

Örnek rapor şekli
operatörkolimağaza sayısı
AK
1080​
13​

operatör tamam
koli csv dosyanızdaki koli sütünunun ilgili tarihe ve operatör adına göre toplamı
mağaza sayısı dediğiniz alan bir önceki dosyanızda müşteri sayısı idi onun toplam sayısı ilgili tarihe ve operatör adına göre farklı olan csv dosyanızdaki Müşteri adı sütünunda benzersiz olanlar mı ?

operatörkolimağaza sayısı
AK
1080​
13​

operatör tamam
koli csv dosyanızdaki koli sütünunun ilgili tarihe ve operatör adına göre toplamı
mağaza sayısı dediğiniz alan bir önceki dosyanızda müşteri sayısı idi onun toplam sayısı ilgili tarihe ve operatör adına göre farklı olan csv dosyanızdaki Müşteri adı sütünunda benzersiz olanlar mı ?
Farklı operatörler aynı mağazayı topluyor.o nedenle her operatör için mağaza adı sayılması lazım mağaza sayısıda aynı zaten ben sayı olarak istiyotum toplamı zaten

Farklı operatörler aynı mağazayı topluyor.o nedenle her operatör için mağaza adı sayılması lazım mağaza sayısıda aynı zaten ben sayı olarak istiyotum toplamı zaten
akşam bakacağım inşallah

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri