• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü veri sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

zipShaka

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Mrb. İmha listesi çalışmamız var. Bİrkaç tablodan verileri birleştirdim. Dosya numarasına göre sıralama yapmak istiyorum ama "yyyy/" sonrasını sıralama yaparken önce ilk rakama göre sıralama yapıyor. Örneğin ekteki tabloda da göreleceği üzere sıralama yapınca 2000/1470 2000/288 den önce görünüyor. Dolayısıyla istediğim gibi sonuç elde edemiyorum. Yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• talimat.xlsx
    446.5 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Mrb. İmha listesi çalışmamız var. Bİrkaç tablodan verileri birleştirdim. Dosya numarasına göre sıralama yapmak istiyorum ama "yyyy/" sonrasını sıralama yaparken önce ilk rakama göre sıralama yapıyor. Örneğin ekteki tabloda da göreleceği üzere sıralama yapınca 2000/1470 2000/288 den önce görünüyor. Dolayısıyla istediğim gibi sonuç elde edemiyorum. Yardımınızı rica ederim.

DOSYA NO" sütunundaki verileri seçin.
Excel'de Veri sekmesine gidin ve Metni Sütunlara Dönüştür seçeneğini seçin.
Sabit Genişlik değil, Ayraçlı seçeneğini seçin ve "İleri"ye tıklayın.
Ayraç olarak "/" işaretini seçin ve "Son" diyerek işlemi tamamlayın.
Bu adımları yaptıktan sonra, "DOSYA NO" sütunu iki sütuna bölünecek: biri "Yıl", diğeri ise "Numara"...

DOSYA NO" sütunundaki verileri seçin.
Excel'de Veri sekmesine gidin ve Metni Sütunlara Dönüştür seçeneğini seçin.
Sabit Genişlik değil, Ayraçlı seçeneğini seçin ve "İleri"ye tıklayın.
Ayraç olarak "/" işaretini seçin ve "Son" diyerek işlemi tamamlayın.
Bu adımları yaptıktan sonra, "DOSYA NO" sütunu iki sütuna bölünecek: biri "Yıl", diğeri ise "Numara" olarak adlandırılabilir.
Sıralanmasını istediğiniz, yani 4 sütunu da seçin.
Veri sekmesinden Sırala seçeneğini kullanarak önce "Yıl" sütununa göre, ardından "Numara" sütununa göre artan sırada sıralayın.

Ekli dosyalar

• talimat.xlsx
    446.5 KB · Gösterim: 1
  • fltr.gif
    fltr.gif
    1.3 MB · Gösterim: 4
Çözüm
Günaydın
Metin sıralamada bu sorun olur, tablonuza bir sütun açın,
HTML:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
bu formülü girin, sıralamayı bunun üzerinden yapın
1730874386689.png

Sayın zipShaka,
Bu işini görür mü ? Herhalde böyle bir şey istedin. Sayfa1'de karışık bir şekilde verilerini en alta yaz. Sayfa2'de otomatik olarak kendisi artan sıralamada yerine atacak. Yalnız Sayfa1'de satır veya sütun silme veya ekleme yapma. Demek seninle de aynı Bakanlıktanız. Kolay gelsin. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• talimat.xlsx
    2.4 MB · Gösterim: 3
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri