• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri sayfasından tarihlerin filtre edilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Veri sayfasından ayı değiştirdiğimde tarihlerin filtre edilmesini istiyorum.
Filtre formülü kullanmak istiyorum ama uğraşlarım netice vermedi. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar​

Ekli dosyalar

• Veri Girişi 2025 - 01.7z
    46.6 KB · Gösterim: 2
Çözüm
2021 kullandığınız için C5 hücresine : -dizi formülüdür tüm sütunu otomatik getirecek.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

D5 hücresine yazıp aşağıya kopyalayın.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ya da C ve D sütunundaki tarih olan kısımları silin ve C5 hücresine formülü yazın. Herhangi bir yardımıcı veri / sütun vs. kullanılmamaktadır.

Kod:

Tablo biçimlendirme kısmını koşullu biçimlendirme ile yaparsınız.
Veri sayfasından ayı değiştirdiğimde tarihlerin filtre edilmesini istiyorum.
Filtre formülü kullanmak istiyorum ama uğraşlarım netice vermedi. Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar​

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Veri Girişi 2025 - 01.xlsx
    60.4 KB · Gösterim: 5
2021 kullandığınız için C5 hücresine : -dizi formülüdür tüm sütunu otomatik getirecek.

Kod:

D5 hücresine yazıp aşağıya kopyalayın.

Kod:

Ya da C ve D sütunundaki tarih olan kısımları silin ve C5 hücresine formülü yazın. Herhangi bir yardımıcı veri / sütun vs. kullanılmamaktadır.

Kod:

Tablo biçimlendirme kısmını koşullu biçimlendirme ile yaparsınız.

Çözüm
Sayın SNNAY ve Galapagos ilginiz için teşekkür ederim.

Sayın SNNAY Şubat ayı seçilince Mart ayından veriler getirmektedir.

Sayın Galapagos formülleri uyarladım. Örneğin boş kalan formüllü hücreleri de formül üzerinde eğer boşsa boş bırak şeklinde boş bıraktım.Yalnız çizgileri nasıl yapabilirim. Koşullu biçimlendirme ile eğer tarih yoksa tüm sağında bulunan formüllü hücrelerin çizgilerini kaldırsa çözüme kavuşmuş olacağım. Örnek dosyayı ekliyorum.
İlgileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Veri Girişi 2025 - 03 Galapagos.xlsx
    58.9 KB · Gösterim: 3
Formüller tamam ise , koşullu biçimlendirme kısmını diğer arkadaşlarım yapacaklardır. O konuda çok başarılı değilim.

Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Koşullu biçimlendirme işlemini de inşallah çözeriz.

Sayın Galapagos daha önceden çizgi ve dolgu yapmıştım onu kaldırdım, $C5<>"" Koşullu biçimlendirmeye formül kullanarak durumu çözdük tüm arkadaşların emeğine sağlık. Kolay gelsin ihtiyaca cevap verdi.

Deneme yaptım. Bir denersiniz.

Ekli dosyalar

• Veri Girişi 2025 - 03 GLP V2.xlsx
    59.8 KB · Gösterim: 1
Son bir not. Formülde YIL bilgisi ( 2025 ) elle girildi. Dosyayı uzun süreli olarak kullanacaksanız ,yıl bilgisini değiştirmenize gerek kalmaması için formülü aşağıdaki gibi güncellersiniz.

PHP:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri