• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü veri eşleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDALOZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
43
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba,

Makrosuz formül ile olabiliyorsa aşağıdaki durum için yardımlarınızı rica ederim.

G2 hücresine hangi tarihi girersem, G sütunundaki kurum adlarına denk gelen notların en son(aynı yıl içinde birden fazla olabildiği için son güncel olan) tarihteki notların H sütununa getirmesini istiyorum.

Teşekkürler.

Yanlış yorumlamıyorsam,

1734964580158.png

H4 hücresine yazılır ve aşağıya doğru kopyalanır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

merhaba 52779 , öncelikle ben de tamamen yanlış anlamış olabilirim. "aynı yıl içinde birden fazla olabildiği için son güncel olan" denilmesinden anladığım tarih olarak daha yeni olan kastediliyor gibi.
Örnek : Fitch 2023 için 1.9.2023 ve 1.3.2023 tarihleri var. Tarihler sıralı olmadığı için gelmesi gereken değer 1.9.2023 e ait olan NOT. En azından ben böyle anladım :)

merhaba 52779 , öncelikle ben de tamamen yanlış anlamış olabilirim. "aynı yıl içinde birden fazla olabildiği için son güncel olan" denilmesinden anladığım tarih olarak daha yeni olan kastediliyor gibi.
Örnek : Fitch 2023 için 1.9.2023 ve 1.3.2023 tarihleri var. Tarihler sıralı olmadığı için gelmesi gereken değer 1.9.2023 e ait olan NOT. En azından ben böyle anladım :)
Sn. Galapagos
Selamlar...
Belki de öyledir.
Kararsız kaldığımdan listedeki son tarih olarak cevap yazdım. O nedenle de mesajıma "Yanlış yorumlamıyorsam" diyerek başladım.

365 e alışınca klasik formülleri kurgulamak zorlaştı, tabii kendi adıma.
Tablo bu şeklide "tarih sıralı olmayacak" biçimde kalacaksa PowerQuery ile de çözüm alternatifi var.

Sn. Galapagos
Selamlar...
Belki de öyledir.
Kararsız kaldığımdan listedeki son tarih olarak cevap yazdım. O nedenle de mesajıma "Yanlış yorumlamıyorsam" diyerek başladım.
Son Tarih, son büyük tarih ise şekline de cevap yazarsam eğer, şöyle olabilir...
H4 hücresine,
HTML:
Kod:
1734969304974.png

Çözüm
365 e alışınca klasik formülleri kurgulamak zorlaştı, tabii kendi adıma.
Tablo bu şeklide "tarih sıralı olmayacak" biçimde kalacaksa PowerQuery ile de çözüm alternatifi var.
Sn. Galapagos
Aslında, tablodaki tarihler, büyükten küçüğe sıralılar. Eğer DAİMA böyle olacaksa aşağıdaki gibi de olabilir.

HTML:
Kod:

Ama yine de diama böyle sıralı olacağından emin olamadığım için 8 nolu mesajımdaki gibi formüle ettim ben.

Konu Sahibi
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri