• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri eşleştirme sayfalar arası ve karmaşıklık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Örnek olarak üç beş örnek koydum. Normalde 10-20 bin satır var. 2-deneme.xlsx adlı sayfa verilerin alınacağı sayfa.

Bu alınan veriler 1-deneme.xlsx sayfasına aktarılacak fakat. İşin içinden çıkamıyoruz. Tablolarda oynama yapamıyorum bu şekilde isteniyor.

2-deneme.xlsx sayfası içersindeki AD-SOYAD ı birleştirip 1-deneme.xlsx sayfasında o ad soyad varsa yanındaki verileri taşıcak.

Örnek olarak doğru doldurulmuşu sarı işaretledim. boş olan veriler ilgili sutunda boş kalacak. Yardımcı olursanız sevinirim

Çözüm
Ek deki 1-denememakro dosyasındaki sayfanın sol üstteki çalıştır butonu ile işlemleri yapar , Şart iki dosya aynı klasör de bulunmalı yani 1-denememakro ve 2-deneme kitapları aynı klasörde tutulacak.
Konu Sahibi
bu işlem formülle olmaz sanırım makro kategorisine mi açacaktım yanlıs actım aciliyeti oldugu için :(

1 - makro kullanılarak yapıldığı için 2-deneme dosyası xlsm/xlsb formatında kaydedilmeli
2 - referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not: 2-deneme dosyasındaki DOĞUM TARİHİ alanınız tarih formatında değil galiba, o alan sorun çıkarabilir

Ek deki 1-denememakro dosyasındaki sayfanın sol üstteki çalıştır butonu ile işlemleri yapar , Şart iki dosya aynı klasör de bulunmalı yani 1-denememakro ve 2-deneme kitapları aynı klasörde tutulacak.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri