• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

pınar

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Öncelikle böyle bir sayfanın varlığı için teşekkür ederim. Yapmak istediğim çalışma için bir örnek dosya hazırladım. Örnekte veri sayfasında günlük olarak belirli kişilerin giriş ve çıkış olarak erişim süreleri kayıtlı. Bu kişilerin gün içinde 2 defa giriş çıkış yapmaları da sözkonusu olabiliyor ve bu kayıtlar veri sayfasında kişi için 2 satırlık kayıt oluşturuyor. Yapmak istediğim sonuç sayfasında görüldüğü şekilde verilerin düzenlenmesini sağlamak. Giriş ve çıkış alanlarında sadece saat verileri değil bazen metinsel açıklamalar bulunuyor. Bu verileri düzenlerken bu alanların değerinin 00:00 olarak atanması, iki giriş çıkışı olan kişilerin birinci giriş ve 2. çıkış saatinin kayıt edilmesi, fark olarak eklenen 3. alana ise birinci çıkış ile ikinci giriş sürelerinin arasındaki farkın saat formatında işlenmesi gerekiyor. Ekli dosyada da açıklamalar halinde ekledim. Excelde Power Query ile bir çok şeyi yapabiliyorum ancak buna çözüm bulamayıp destek istediğimde makro yazılması gerektiğini öğrendim ve bu hususta ilkokul 2. sınıf düzeyindeyim öğrenme açısından :eek: Bulduğum kodları değiştirmek uyarlamak noktasında biraz destekle ufak tefek şeyler başarabiliyorum ama bu benim boyumu fazlaca aştı. Tek katlı bina gibi minyon olduğum düşünülürse bu iş dökdelen gibi benim makro yazma yeteneklerim açısından :giggle:. Yardımlarınızı rica etsem bana destek olabilecek bir uzman arkadaş var mıdır içinizde. Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏.

Ekli dosyalar

• çalışma.xlsx
    29.9 KB · Gösterim: 9
Bir şey daha rica etmek istiyorum bu çalışmayı her ay yapmam gerekecek bunu bir template gibi saklamak ve aylara nasıl uyarlamam gerekeceği noktasındada açıklamada bulunabilirmisniz? Teşekkürler

Sayın pınar örnek dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• çalışma (2).xlsm
    56.9 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Sayın İbrahim Bey

İlginiz ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler 🙏
Deneyip beceremediğim noktalarda yine desteğinizi rica etmemin sakıncası yoktur umarım :giggle: Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri