• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri Doğrulama Listesinde Harfle Arama Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mavisiyah01

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar. Firmalar isimli sayfam var ve burada carilerim var. Diger isimli excel sayfamın F sütununa veri doğrulama yapararak liste halinde aktardım.
Fakat bu listede verileri sadece kaydırarak seçebiliyorum. Harfle arama yapabilir miyim? Excel 2010 kullanıyorum.

Örnek Dosya Ektedir.

Ekli dosyalar

• ornekdosya.xlsx
    15.3 KB · Gösterim: 4
Örnek dosyada bir ComboBox var F sütununda bir hücreyi seçtiğimizde hücreye geliyor, bir firma seçtiğinizde seçilen/yazılan firmayı o hücreye yazıyor, deneyin.

Ekli dosyalar

• ornekdosya.xlsm
    28.6 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Örnek dosyada bir ComboBox var F sütununda bir hücreyi seçtiğimizde hücreye geliyor, bir firma seçtiğinizde seçilen/yazılan firmayı o hücreye yazıyor, deneyin.
çok teşekkür ederim Ali hocam, fakat bu comboboxu kendiniz mi eklediniz? Nereden eklediniz ve başka excel dosyalarında hangi kodu nasıl değiştireceğim? Kodlara ufak bir yorum satırı ekleyebilme şansınız var mıdır?

Kodlar Diğer Sayfasının ve BuÇalışmaKitabı kod modüllerinde.
ComboBox'ı kendiniz ekleyin, F sütunundaki hücrelere göre en ve boyunu ayarlayın.
Yeni dosyaya uyarlarken, sayfa isimlerine dikkat edin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri