• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Veri Doğrulama ile Seçilen Döviz Cinsine Göre Kur Hesaplama

activation

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Forumu inceledim ama bu konu ile ilgili bir konu bulamadım. (eğer gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın)

ekteki dosyada 2 farklı işe yapmak istiyorum.

1 - Girmiş olduğum tarihe göre, Döviz kurlarını otomatik olarak Merkez Bankasından çektirmek,

2- Döviz Cinsi sütununda tanımlamış olduğum ve Veri Doğrulama ile Liste olarak gösterdiğim Döviz Cinsi seçildiğinde, seçilen döviz cinsi ile Merkez Bankasından çekilen kur çarşılarak Döviz Toplamı sütununa yazdırmak istiyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    27.2 KB · Gösterim: 7
Dosyanızda değişiklikler yaptım.
a) Gizli geçici adında bir sayfa ekledim.
b) Veri doğrulamayı hücrelerden almıyor.
C) GİDER tablosuna yeknesaklığı sağlamak için bir sütun ekledim.
Kodlar GELİR tablosunda I sütununda GİDER tablosunda T sütununda değişiklik yapınca Merkez Bankası sitesine gidip ilgili günün kurunu alarak çalışıyor.
Notlar. Tarihin bir önceki gününün kurunu baz alıyor.
Tarih, Cumartesi, Pazar veya Pazartesine denk gelirse Cuma günkü kura bakıyor.
Eğer Aylık bilgileri ayrı sayfalarda izliyorsan, aşağıdaki (Örneğin KASIM) sekmelerde sağ tıkla Taşı veya Kopyala yı seç, çıkan iletişim kutusunda Kopya oluştur u işaretle, TAMAM ı tıkla, sayfa adını değiştir.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsm
    46.5 KB · Gösterim: 1
Son düzenleme:
Merhaba,

Forumu inceledim ama bu konu ile ilgili bir konu bulamadım. (eğer gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın)

ekteki dosyada 2 farklı işe yapmak istiyorum.

1 - Girmiş olduğum tarihe göre, Döviz kurlarını otomatik olarak Merkez Bankasından çektirmek,

2- Döviz Cinsi sütununda tanımlamış olduğum ve Veri Doğrulama ile Liste olarak gösterdiğim Döviz Cinsi seçildiğinde, seçilen döviz cinsi ile Merkez Bankasından çekilen kur çarşılarak Döviz Toplamı sütununa yazdırmak istiyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-KURVERİSİ.xlsm
    58.3 KB · Gösterim: 1
Geri