• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri dogrulama ile makro calistirma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Yvelines788

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Selamlar. Veri dogrulama yi yapip listeyi olustufduktan sonra bir makro yapmak istiyorum.
misal birinci sira otomatik ben ok à basmadan gelsin. 5 saniye sonra ikinci sira otomatik gelsin. Bu sekilde 169 adet veri var her biri 5 saniyede bir sirayla hucreye gelsin. Bunun icin makro yapacam bilemedim yardimci olursaniz sevinirim.

Üzerinde çalışmış olduğunuz bir örnek dosyaniz yok mu?

Selamlar. Veri dogrulama yi yapip listeyi olustufduktan sonra bir makro yapmak istiyorum.
misal birinci sira otomatik ben ok à basmadan gelsin. 5 saniye sonra ikinci sira otomatik gelsin. Bu sekilde 169 adet veri var her biri 5 saniyede bir sirayla hucreye gelsin. Bunun icin makro yapacam bilemedim yardimci olursaniz sevinirim.
Merhaba,
Soru biraz kapalı olmuş. Çok net anlaşılmıyor.
Veri nereden geliyor ? Her şey otomatik çalışacaksa OK tuşu neden var ? 169 adet veri neden 5 saniyede 1 gelecek ve 169 tamamlanınca ne olacak ? Kitap kapatıldığında makronun işlemleri kayıt altına alınacak mı ? Kitap tekrar açıldığında 169 adet veri yine sıfırdan 5er saniyede bir gelmeye devam mı edecek ? Yani yazılım kafasıyla baktığımızda olasılık o kadar çok ki... Ya da ben biraz yanlış yerden bakıyorum. :)

Merhaba,
Soru biraz kapalı olmuş. Çok net anlaşılmıyor.
Veri nereden geliyor ? Her şey otomatik çalışacaksa OK tuşu neden var ? 169 adet veri neden 5 saniyede 1 gelecek ve 169 tamamlanınca ne olacak ? Kitap kapatıldığında makronun işlemleri kayıt altına alınacak mı ? Kitap tekrar açıldığında 169 adet veri yine sıfırdan 5er saniyede bir gelmeye devam mı edecek ? Yani yazılım kafasıyla baktığımızda olasılık o kadar çok ki... Ya da ben biraz yanlış yerden bakıyorum. :)
Bunu 1 den 169 a kadar olan bi sayi oldugunu farzedelim. Diyelimki veri dogrulama yaptirip liste haline soktuk yaninda ok isareti cikti. Ben o yanindaki oka basip 2-3-4 vs…. Secmeden kendi kendine her 5 saniyede 1-2-3-4 vs…. Degissin istiyorum. Belki daha acik anlatabilmisimdir insallah. Tskler simdiden

Bu işlemin tamamlanması 14 dakika sürecektir.
Bu süre boyunca siz işlem yapamayacaksınız demektir.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

• 1-169.xlsm
    22.3 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri