• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Veri Doğrulama İçerisinde Arama yaparak seçim yapma-Webden veri almak

hasanyolcu

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Selamlar;

Ekteki dosyada MYNET_VERI sayfasının A sütunundaki hisse isimlerini PORTFÖYÜM sayfasının Yatırım Adı altındaki veri doğrulamaya aldım. Fakat hisse kodları çok olduğu için içinden bir kaç harfi yazınca çıkmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Veriye göre değişen Veri Doğrulama listesi konusu altında yazdığınız kodları uyarlamaya çalıştım fakat yapamadım. Ayrıca Webden vba kodu ile veri almayı nasıl yapabilrim. Ben Web'den veri al ile yaptım. Böyle olunca hem kasıyor hemde web sayfasının tamamını alıyor. Web sayfasının ilgili kısmını alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese kolay gelsin. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• HİSSE-KAR-ZARAR-TAKİP _V.1.xlsm
    55.8 KB · Gösterim: 19
Hasan bey ben gündüz bu soruyu gördüm ve dosyanızı indirip baktım.
Dosyanın hali felaket. İlk sayfada ilk 50 satıra yakın boş. Sonra
formül kullanmışsınız hepsi değer hatası vermiş. Üstelik o formüllerin
başvurduğu tablo ortada yok. Sonra ikinci sayfada nerdeyse her satırda
veri doğrulama var. Dosya kasmasın da ne yapsın. Her satıra veri doğrulama gereksiz.
Sayfada veri doğrulamayı tek bir seçim için kullanabilirsiniz.
Her satıra veri doğrulama olmaz. Gereksiz.
Tabloyu derli toplu anlaşılabilir hale getirirseniz yanıt almanız daha kolay olur.

Hasan bey ben gündüz bu soruyu gördüm ve dosyanızı indirip baktım.
Dosyanın hali felaket. İlk sayfada ilk 50 satıra yakın boş. Sonra
formül kullanmışsınız hepsi değer hatası vermiş. Üstelik o formüllerin
başvurduğu tablo ortada yok. Sonra ikinci sayfada nerdeyse her satırda
veri doğrulama var. Dosya kasmasın da ne yapsın. Her satıra veri doğrulama gereksiz.
Sayfada veri doğrulamayı tek bir seçim için kullanabilirsiniz.
Her satıra veri doğrulama olmaz. Gereksiz.
Tabloyu derli toplu anlaşılabilir hale getirirseniz yanıt almanız daha kolay olur.
Merhaba;

MYNET_VERI sayfasındaki bilgiler "Dış Veri Al - web'den" ile geliyor. Gelen web sayfasındaki bilgilerden dolayı ilk 52 satıra web sayfasının başlıkları geliyor. Veri yenile dediğim zaman aynı yere yazıyor. eğer o satırları silersem bu defa almam gereken bilgilerin satırı kayıyor. o nedenle o satırlar kalmak durumunda. Sayfaların ikisinde de değer hatası veren bir formül çıkmıyor bende. Başka sayfadan aldığım bir bilgi yok. Sadece iki sayfa var. Veri doğrulamayı ilk satıra yapıp aşağı doğru kopyaladım. Başka nasıl yapılıyor onu bilmiyorum. Dosya da yapabildiklerimi yaptım. Yapamadıklarım için yardım rica ettim.

Teşekkürler Kolay gelsin

Geri