• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Veri Aktarımı

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

Dosyamın Bekleyen sayfası E sütunundaki Boy miktarlarını Yerlesen_Verileri makrosunu çalıştırdığımda KÖM_Sayım sayfasının ilgili hücrelerine Ürün kodu ve rengine göre aktarmak istiyorum.

Örneğin Bekleyen sayfası 2. satırdaki 76205 kodlu ZPZP / Metalik Ant. Gri renkli 76 AD D.A Kapı Kanat Pr. 'nin E sütunundaki 20 boy miktarı, KÖM_Sayım sayfası B sütunundaki koda göre 2 satırdaki renkleri baz alarak Bekleyn sütunlarına aktarmasını rica ediyorum.
Makronun her çalışmasında da Köm Sayım sayfasındaki toplama hücrelerinin bulunduğu F-J-N-R-V-Z-AD sütunlar hariç (formül olduğu için) eski verileri temizlemesini rica ederim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam
Yarın sabah deneyeceğim
Sizden ricam F-J-N-R-V-Z-AD sütunlarındaki formülleri de koda ekleyebilir misiniz

Konu Sahibi
günaydınlar sn Alpi hocam,

kodu diğer kodun devamına ekledim ama hata verdi.

F-J-N-R-V-Z-AD sütunlarındaki formülleri de koda ekleyerek dosyama uygulamanız mümkün müdür?

Formülleri ekledim.
Bütün kodları silin, aşağıdakini kopyalayın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam,

Listede aynı ürünlerin sadece birini baz aldığı için aynı kod ve renkteki ürünlerin miktarlarını toplayarak aktarmasını,
renk kodu / sembolü ile çıkan J052 gibi ürünlerin değerlerini de aktarmasını rica ederim.

Konu Sahibi
O ürünün rengi yok hocam. metal olduğu için / şeklinde geliyor.
KÖM_Sayım sayfası WSWS / Beyaz kısmına aktarabilir misiniz

Konu Sahibi
Hocam / renkli verileri aktarmadığını fark ettiğimde E sütununda değer olmadığını, / renkli verilerin değerinin F sütununda bulunduğunu farkettim :(

çünki F deki değerleri 6,5 bölüp E ye aktarıyor.

Konu Sahibi
/ renk kodlu ürünlerin aktarılacak değerleri F sütununda bulunmaktadır.

Geri